Senem Aydın

Senem Aydın

senem.aydin@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Marmara Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü mezunusun. Oyunculuk hayatına nasıl ve ne zaman girdi?

Çocukluğumda içimde hep bu işi yapma isteği vardı ve bu tutku beni büyülüyordu. Oyunculuğa adım atma kararını 16 yaşımda, ilk adımı da 17 yaşımdayken attım. Tiyatroyla başlayıp, metot eğitimleriyle ilerledim. Bir nevi kendi okulumu kendim yarattım diyebilirim. Ve bu okulun mezuniyet balosu hiç olmayacak gibi (gülüyor).

İlk projen 'Şahsiyet'te birçok önemli isimle birlikte rol aldın. Bu kadar tecrübeli isimlerle çalışmak sana neler kazandırdı?

İlk projemin ‘Şahsiyet’ olması gurur verici oldu. Muhteşem bir uyumla, enerjiyle ve sıkı çalışmayla geçen çok iyi bir deneyimdi. Bana çok fazla şey kazandırdı diyebilirim. Geriye dönüp baktığımda ilk projemin ‘Şahsiyet’ olduğunu hatırlamak bana gurur vermeye devam edecek.

Haberin Devamı

Sosyal medyaya yeni ısınanlardanım

'Kardeşlerim' dizisinin hayatındaki yerini nasıl anlatırsın?

‘Kardeşlerim’in hayatımdaki yeri büyük! İkinci sezondayız ve başladığımızdan beri insanların diziye olan sevgisi, canlandırdığım Berk’in ve ‘Kardeşlerim’in adını günlük hayatımda da çok sık duymama sebebiyet veriyor. Bu güzel ve mutluluk verici bir his. ‘Kardeşlerim’in en büyük başarısı, gençler arasındaki paslaşma ve uyum diyebilirim. İzleyenler bence bu durumdan çok etkilendi.

Canlandırdığın Berk için neler söyleyeceksin?

Güçlü, inatçı ve sevgiye aç... Berk için değişime çok müsait bir karakter diyebilirim.

Dört kardeşli bir ailede büyüdün, kardeş kelimesi sana ne ifade ediyor?

Kardeş kelimesi bana sorumluluk almayı hatırlatıyor. Beni bencillik bilincinden çıkarıp, bizlik bilincinde tutuyor diyebilirim.

Sosyal medyaya yeni ısınanlardanım

Ailen oyuncu olmanı nasıl karşıladı?

Ailem kendi yolumu çizdiğimi fark ettikleri ve sadece bunu yaptığımda mutlu olacağımı bildikleri ve hissettikleri için sabırla ve umut ederek karşıladı.

Saçını kestirmenin hikayesinden bahseder misin?

Saçımı bağışlama fikri her zaman aklımdaydı. ‘Saçım Saçın Olsun’ kampanyasından haberdar olunca kestirmek için doğru zaman olduğunu hissettim. Bir çocuğu mutlu etme fikri her zaman kalbimi ısıtıyor. Bu konuda ufak bir katkım olduysa ne mutlu bana.

Haberin Devamı

'İzleyicinin ilgisi motivasyon sağlıyor'

'Kardeşlerim' dizisi birçok ülkede yayınlanıyor. Seyircinin ilgisi için ne diyeceksin?

İzleyicilerimizin ilgisi bana her zaman motivasyon sağladı. Onların güzel eleştirileri ve yorumları, yaptığımız işe daha çok sarılmamız için bir sebep daha sunuyor. Seyircinin sevgisini kazanmak, ailelerinden birisi gibi olmak büyük mutluluk veriyor.

 

Sosyal medyaya yeni ısınanlardanım

Instagram'da 900 bin takipçin var. Hayranlarınla iletişimin nasıl?

Sosyal medyaya yeni ısınanlardanım diyebilirim. Elimden geldiğince onları görmeye ve benim de onlara olan sevgimi hissettirmeye çalışıyorum.

Genç yaşta gelen tanınırlığın artıları ve eksileri neler?

Tabii bu durum kişiden kişiye farklılık gösteriyordur. Ben hep algılarımı açık tutmaya çalışırdım. Tanınırlık arttıkça bu durum benim daha çok pratik yapmam için alan açıyor.

'Hep daha farklı karakterleri canlandırmak istiyorum'

Oyunculukta hayallerini neler süslüyor?

Var olmak, senaryodaki karaktere nefes vermek, bir beden sunmak beni hep heyecanlandıran ve yükselten şey oldu. Daha çok ve hep daha farklı, birbirinden zıt karakterlere bir beden sunacak olmak hayallerimi süsleyen en büyük şey...

Haberin Devamı

Sosyal medyaya yeni ısınanlardanım

Dijital platformlarda yayınlanan dizileri takip ediyor musun? Tekrar dijitale bir iş yapmak ister misin?

Dijital işleri tabii ki severek izliyorum. Zaten ilk projem dijital işiydi, devamı gelir diye düşünüyorum.

Set dışında neler yapıyorsun? İlgi alanlarından bahseder misin?

Keşfetmeye çalışıyorum. Boş zamanlarımı öğrenmekle ve anı yaşamakla geçiriyorum. Spor hayatımın bir parçası ve doğada olmak bana huzur veriyor. Set dışında kalan zamanlarımı kendimi dinleyerek, sosyal olmaya çalışarak ve öğrenerek geçiriyorum

 

Fotoğraflar: Ufuk Güler