Evcil Hayvan Show Jumbo Muhabbet Kuşu Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Show Jumbo Muhabbet Kuşu Nedir? Özellikleri Nelerdir?

28.10.2021 - 15:23 | Son Güncellenme:

Genellikle muhabbet kuşu olarak bilinen show jumbo muhabbet kuşları oldukça hareketli ve ses çıkaran özelliğe sahip kuşlar olarak bilinmektedir. Show jumbo muhabbet kuşu denilmesinin nedeni ise bu kuşların eğlenceli ve hareketlerinin oldukça sevimli olmasından kaynaklanmasıdır. Show jumbo muhabbet kuşu nedir ve özellikleri nelerdir sorularının yanıtları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Show Jumbo Muhabbet Kuşu Nedir Özellikleri Nelerdir

Show jumbo muhabbet kuşları evcil muhabbet kuşu olarak bilinen kuşlardır. 

Haberin Devamı

 Show Jumbo Muhabbet Kuşu Nedir? 

 Show jumbo muhabbet kuşu ülkemizde en çok beslenen muhabbet kuşu türleri arasında yer almaktadır. Dış görünüşleri oldukça sevimli olan bu kuşlar aynı zamanda jumbo kuşu olarak adlandırılmaktadır. 

 Show jumbo muhabbet kuşları normal muhabbet kuşlarından boyut olarak daha farklı olmaktadır. Show jumbo muhabbet kuşları daha uzun olarak bilinmektedir. Tüyleri daha canlı renklerde ve ibikleri daha büyük olarak normal muhabbet kuşlarından ayrılmaktadır.

 Show Jumbo Muhabbet Kuşu Özellikleri Nelerdir? 

 Show jumbo muhabbet kuşları papağan ailesinden gelen kuşlardan olmaktadır. Show jumbo muhabbet kuşları 500 kelimeden fazla kelime öğrenebilme yeteneğine sahip kuşlardandır. 

 Jumbo muhabbet kuşları dış görünüşleri daha parlak renkte olan ve diğer muhabbet kuşlarından daha uzun olan kuşlar olmasının yanında renkleri daha çok yeşil ve sarı mavi olan kuşlar olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Evcil kuşlar arasında çok ötmeleri nedeniyle geveze kuşlar olarak kabul edilmektedirler. 

 Jumbo muhabbet kuşları hastalandıkları zaman hemen kendini gösteren özellik taşımaktadırlar. Sağlıklarının bozulduğu dış görünüşlerinden anlaşılabilmektedir. 

 Erkek jumbo muhabbet kuşları dişlere göre daha fazla kelime öğrenebilme ve konuşabilme özelliğine sahip olmaktadırlar. Erkek muhabbet kuşlarının eğitimlerinde kelimeleri tekrar ederek öğrenilmekte ve kelime tekrarı yapıldıkça yeni kelimeler öğretilebilmektedir. 

 Show jumbo muhabbet kuşları konuşma ve kelimeleri rahatça çıkarma kabiliyetlerinden dolayı daha çok evlerde bakma konusunda tercih edilmektedir.

Yazarlar