Evcil Hayvan Sincap Ne Yer, Nasıl Beslenir? Sincapların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Sincap Ne Yer, Nasıl Beslenir? Sincapların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

13.10.2021 - 01:17 | Son Güncellenme:

Hayvanlar alemi bir çok farklı türden ve farklı cinsten meydana gelmektedir. Hayvanlar alemi içerisinde bulunan hayvanlardan bir tanesi de sincap olarak ifade edilebilir. Tüm hayvanların beslenme alışkanlıkları ise farklılık gösterebilmektedir. Sincap ne yer, nasıl beslenir? Sincapların en sevdiği besinler nelerdir tüm detayları ile sizler içi derledik.

Sincap Ne Yer, Nasıl Beslenir Sincapların En Sevdiği Besinler Nelerdir

Sincaplar, kemirici hayvanlar olarak bilinmektedir. Sincaplar kemirici ve memeli hayvanlar kategorisinde yer almaktadır. Sincaplar aynı zamanda Anadolu'nun birçok yöresinde çekelez olarak da bilinen bir hayvandır. Sincaplar oldukça çeşitli bir beslenme alışkanlığına sahiptir.

Sincap Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Sincap, oldukça çeşitli besinler ile beslenmekte olan bir canlı olarak bilinmektedir. Kemirgen olması sebebiyle sert kabuklu nesneleri bile oldukça kolay bir şekilde yiyebilir. Sincaplar; fındık, ceviz, badem, mantar, meşe palamudu, salyangozlar, böcekler, taze ağaç kabukları ve kuş yavruları ile beslenmektedir. Sincaplar besinlerini genel olarak ağaç kovuklarında depolarlar. Ya da toprağın altına teker teker gömerek muhafaza ederler.

Sincapların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Sincaplar birçok çeşitli besin tüketmektedir. Sincapların en sevdikleri besinler ise genel olarak kabuklu yemişler olarak ifade edilebilir. Sincaplar; meşe palamudu, fındık, ceviz ve badem gibi besinleri çok fazla severek tüketmektedir. Sincapların sevdikleri besinler olduğu gibi sevmedikleri besinlerde bulunmaktadır. Sincaplar; soğan, sarımsak ve biber gibi besinleri yemekten hiç hoşlanmazlar. Sevdikleri besinleri buldukları zaman ise yiyemeseler bile depolamayı ihmal etmezler.

Yazarlar