Sağlık Stres Baş Ağrısı Yapar Mı? Stres Kaynaklı Ağrı Nasıl Geçer?

Stres Baş Ağrısı Yapar Mı? Stres Kaynaklı Ağrı Nasıl Geçer?

28.07.2021 - 04:59 | Son Güncellenme:

Şehir yaşamında çeşitli faktörler nedeni ile insanlarda stres meydana gelmektedir. Stresin insan vücuduna pek çok olumsuz etkisi bulunmaktadır. Baş ağrısı da bunlardan bir tanesidir. Stres baş ağrısı yapar mı? Stres kaynaklı ağrı nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Stres Baş Ağrısı Yapar Mı Stres Kaynaklı Ağrı Nasıl Geçer

Stres nedeni ile meydana gelen baş ağrısı gerilim tipi baş ağrısı olarak isimlendirilmektedir. Bu ağrının stres nedeni ile meydana geldiği düşünülmektedir. Ancak stres ağrının tetiklenmesine neden olan bir durumdur. Baş ağrılarında, gerilim tipi baş ağrısı en sık görülen çeşididir.

Stres Kaynaklı Baş Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Haberin Devamı

Başta doluluk hissi oluşmaktadır.

Şakak bölgelerinde basınç hissi meydana gelmektedir.

Boyunda ve omuzda hassasiyet meydana gelmektedir.

Kafa derisinde de hassasiyet oluşabilmektedir.

Stres Kaynaklı Baş Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Gerilim tipi baş ağrılarında stres baş faktör olmaktadır. Bu tip ağrı yaşayan kişilerde boyun ve omurgada düzleşme ve boyun fıtığı gibi rahatsızlıklar da görülebilmektedir. Bu tarz ağrılarda genellikle ağrı kesici ve kas gevşetici tedavisi uygulanmaktadır. Ancak bu tedavi kesin bir çözüm değildir.

Strese bağlı baş ağrısı çekenlerin altta yatan sorunları tedavi etmesi bu hastalığa kesin bir çözüm sağlamaktadır. Öncelikle boyun ve ense bölgesindeki kes spazmına neden olan ağrı yerlerinin tespit edilmesi gerekmektedir. Bu bölgedeki ağrılar genelde diş çürükleri ve geçirilen boğaz enfeksiyonları nedeni ile olmaktadır. bu bölgelerdeki ağrıların giderilmesi için bir diş hekimine görünmek ve bunun yanında nöral terapi almak gerekmektedir.

Yazarlar