Sağlık Süt Diyeti Nasıl Yapılır? Süt Diyeti Tarifi Listesi

Süt Diyeti Nasıl Yapılır? Süt Diyeti Tarifi Listesi

19.03.2021 - 15:55 | Son Güncellenme:

Süt, günlük hayatımızda tüketilen besinler içerisindeki en değerli içeriğe sahip olan gıdadır. Birçok hastalığa derman olduğu gibi ciddi besleyici değere sahiptir. Süt ile yapılan diyetlerde kısa sürede çabuk kilo verilmesi sağlanabilmektedir. Peki, süt diyeti nasıl yapılır? Süt diyeti tarifi listesi nedir? İşte, tüm detaylar.

Süt Diyeti Nasıl Yapılır Süt Diyeti Tarifi Listesi

Besleyici değeri oldukça yüksek olan sütün diş ve kemik yapısındaki sağlıklı gelişimleri inme, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, diyabet, kolon kanseri, osteoporoz gibi birçok hastalığın tedavisinde de oldukça etkilidir. Biyolojik değeri oldukça yüksek olan süt içerisinde protein, fosfor, çinko, kalsiyum, B6, B2 ve B12 vitaminlerini bulundurmaktadır. Bunun yanı sıra yağ kısmında bol miktarda D ve A vitaminleri bulunur. 

Haberin Devamı

 Süt Diyeti Nasıl Yapılır? 

 Bilimsel araştırmalar neticesinde elde edilmiş bilgilerde orta derecede bir kalori sınırlandırması getirilip az yağlı yiyeceklerden oluşmakta olan diyet listeleri ile beslenmiş olan kişilerin düzenli olarak gün içinde 2 bardak kadar tarçınlı süt tüketiminin ardından yağ yakıcı etkisinin ortaya çıktığı, bunun sonucunda günde 2 bardak tarçınlı süt içen kişilerin bir ayda ortalama 4 kilo kadar verdiği gözlemlenmiştir.

 Tarçınlı süt ve bununla beraber, oldukça yağlı ve kalorisi fazla olan, yine aynı zamanda içeriğinde çok fazla şeker bulunduran tatlılardan kaçınılması gerekmektedir. Bu diyeti yapan kişiler akşam saat 8'den ertesi güne kadar yemek yememeli ve bol miktarda meyve ve sebze tüketmelidir. 

Haberin Devamı

 Süt Diyeti Tarifi Listesi 

 ​​​​​​1 tatlı kaşığı kadar tarçın bir bardak kadar sıcak süt ile karıştırılır. Elde edilen bu karışım ara öğün olarak ikindi saatlerinde ve gece yatmadan önce içilmelidir. Özellikle gece tüketilen bu karışım metabolik faaliyetlerin yükseltilmesini sağlayacaktır. Düzenli bir şekilde günde iki kez içilmesi halinde bir ayda yaklaşık 4 kilo verebilmek mümkündür. 

 Tarçınlı süt karışımı hazırlanırken içerisine şeker ilave edilmemelidir. Sütü şekersiz içemeyen kişiler şeker yerine bir tatlı kaşığı kadar doğal bal ekleyebilir. Tarçınlı süt diyeti, vücutta bulunan toksinleri vücut dışına atarak metabolizmanın hızlanmasını sağladığı için yağ yakımını da gerçekleştirecektir. Bu sayede etkili bir şekilde zayıflamak mümkündür. Özellikle göbek, basen ve bel bölgelerinde bulunan yağlardan kurtulmak isteyen kişiler zayıflama listeleri yerine tarçınlı süt tüketerek hiçbir zorluk çekmeden kilolarından rahatlıkla kurtulabilirler.

 Düzenli olarak bu diyeti yapan kişilerin sindirim sistemlerinde hareketlenme olacağı için oldukça rahat hissedilmesini sağlayacaktır. Çünkü aşırı kiloya sahip olan kişilerin genelde kilo sebepleri sindirim ile ilgili olan sorunlarıdır. Tarçınlı süt diyeti bu tarz kişilerin metabolik aktivitelerini yükselteceği için rahatlamalarını sağlayacaktır.

Yazarlar