Sağlık Sys Nedir, Açılımı Ne Demek? Tansiyon Aletinde Sys Kaç Olmalıdır?

Sys Nedir, Açılımı Ne Demek? Tansiyon Aletinde Sys Kaç Olmalıdır?

12.07.2022 - 13:46 | Son Güncellenme:

SYS, Microsoft Windows işletim sistemleriyle, MS, DOS uygulamalarında bulunan bir dosya uzantısıdır. Donanım yapılandırma ve aygıt sürücüleri içermektedir. SYS dosya uzantıları Google Chrome vasıtasıyla internet ağları arasında dolaşmaktadır. SYS, bir işletmenin tüm ihtiyaçları gözetilerek oluşturulan seyahat yönetim sistemidir. SYS nedir, açılımı ne demek? Tansiyon aletinde SYS kaç olmalıdır tüm detayları ile derledik.

Sys Nedir, Açılımı Ne Demek Tansiyon Aletinde Sys Kaç Olmalıdır

SYS, İngilizceden çevrilen, MS, DOS uygulamaları, Microsoft Windows işletim sistemlerini yönetebilen bir dosya uzantısıdır. Google Chrome aracılığıyla internet ağlarında dolaşmaktadır. İşletmelerin bütün ihtiyaçlarını gözeterek oluşturulan SYS sistemi, seyahat yönetimi olarak da bilinmektedir. 

Haberin Devamı

SYS Nedir, Açılımı Ne Demek?

SYS açılımı, Türkçe’ de dosya uzantısı olarak bilinmektedir. Ve Yakında görüşürüz, yakında görüşmek üzere olarak da açıklanabilmektedir. İngilizceden çevrilmiş olan SYS See You Soon, System (afile extension for Windows) olduğu görülmektedir. SYS, Google Chrome desteğiyle internet üzerinden çalışabilmektedir. Tansiyon ölçüm cihazlarında üç harfli ve beş harfli figürler şeklinde görülebilmektedir.

Tansiyon Aletinde SYS Kaç Olmalıdır?

Tansiyon, kan basınç ölçüsüdür. Kanın damarlara basınç yaparak kalp atışıyla pompalanmasıdır. Genel olarak bilinen 2 tansiyon değeri bulunmaktadır. Birincisi, büyük(sistolik), kalbin kasılarak kan pompalama anında oluşan basınçtır. İkincisi küçük(diyastolik), kalp kasının gevşeme anındaki değerdir. Tansiyon değeri civayla ölçülmektedir. Sistotik ve diyastolik figürler olarak bilinen tansiyon değerleri, 120/80 mmHg şeklinde görülmektedir. İki harfli ya da üç harfli değerlerle belirlenen tansiyon beslenme düzeniyle normal değerlerde tutulabilmektedir.

Yazarlar