Sağlık Termiye Nedir, Nasıl Yenir? Termiyenin Faydaları Nelerdir, Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Termiye Nedir, Nasıl Yenir? Termiyenin Faydaları Nelerdir, Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

11.12.2020 - 12:19 | Son Güncellenme:

Son dönemlerin yeni lezzetleri arasında termiye geliyor. Sadece lezzeti değil aynı zamanda sağladığı önemli faydalar ile bir adım öne çıktığını söylemek mümkün. Özellikle mısır tanelerine benzeyen yapısı ile baklagiller arasında yer alan bir besin kaynağıdır. Peki, termiye nedir, nasıl yenir? termiyenin faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? İşte bu konuda merak edilenler.

Termiye Nedir, Nasıl Yenir Termiyenin Faydaları Nelerdir, Hangi Hastalıklara İyi Gelir

Tüketilmeye başladıktan sonra adeta bir çekirdek gibi bağımlılık haline gelen termiye, oldukça lezzetli bir besin kaynağıdır. Son dönemlerde çok fazla ilgi çeken ve tüketilmeye başlayan termiye konusunda pek çok kişi internet üzerinden de bilgi almaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Termiye Nedir?

Halk arasında delice bakla, tirmis, mısır baklası ya da kurt baklası olarak da bilinen terbiye bir baklagil türüdür. Akdeniz ülkeleri ile beraber Kuzey Amerika'da yaygın olarak bundan bu özel bitki türü, aynı zamanda acı bakla şeklinde de ifade edilmektedir. Türkiye'de daha çok Antalya ve Isparta ve Konya'da yetiştirilen bir bitkidir.

Termiye Nasıl Yenir?

Termiye günümüzde birçok farklı semt pazarında ya da bu gibi değişik yerlerde hazır halde satılıyor. O yüzden bu şekilde bulunduğu zaman rahatlıkla ve doğrudan tüketmek mümkün. Ancak bu her zaman elbette mümkün olmuyor. O yüzden kuru termiye elde edildiği zaman aşamalı olarak evde yapılacak bazı yöntemler üzerinden bu besin kaynağı yemek için hazır hale getirilebilir.

Haberin Devamı

- Öncelikle kuru terbiyeleri düzgün bir şekilde yıkayarak bir gece bekletin

 - Ertesi gün süzdürmek suretiyle yumuşayana kadar haşlayın.

 - Ardından oda sıcaklığında bir kaba yerleştirmek suretiyle 7 gün boyunca bekletin.

 - Bu zaman dilimi içerisinde her gün suyunu periyodik olarak değiştirin. Böylece acılığı gider.

 - Bu sürenin ardından tuzlamak suretiyle termiye keyifle tüketilebilir.

Termiyenin Faydaları Nelerdir?

Doğru şekilde hazırlandıktan sonra termiye tüketilirken aynı zamanda birçok önemli faydasından yararlanmak mümkün.

- Yüksek oranda protein barındırır ve sağlıklı beslenme imkanı verir.

 - Bağışıklık sistemini önemli oranda güçlendirir.

 - Pek çok önemli mineral barındırdığı için sindirim sistemini korur.

 - Yüksek tansiyon sorununa karşı iyi gelir.

 - Aynı şekilde şeker hastalığına karşı da oldukça etkilidir.

 - Lif bakımından zengin olduğu için tok tutucu bir etkisi bulunur.

 - Zayıflamak isteyenler ve diyet yapanlar için önerilir.

 - Boşaltım sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

 - İçeriğindeki kalsiyum miktarı sayesinde kemik sağlığını güçlendirir ve korur.

Termiye Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Termiye özellikle kanser oluşumunu engeller iken kanserli hücrelerin yayılımının önüne geçer. Aynı zamanda kalp krizi ya da diyabet ile beraber inme gibi durumlara karşı oldukça etkilidir. Bu şekilde pek çok farklı hastalığa karşı termiye bir adım öne çıkıyor.

Yazarlar