Ayrılık Acısıyla Baş Etmenin Yolları

Bir daha hiçkimseyi sevemeyeceğinizi düşündüğünüz o acı evresi ayrılığın genelde olmazsa olmazıdır. Elbette ki diğer bütün duygular gibi biten bir ilişkinin ardından ağlamak üzülmekte gayet sağlıklıdır. Fakat bu süreç gereğinden fazla uzadıysa ve yaşam kalitenizi oldukça kötü etkiliyorsa bir uzmandan destek almakta fayda var.

Ayrılık Acısıyla Baş Etme Listesi

1- Ayrılığı kabullenin: Onunla kurmuş olduğunuz bütün hayallerin yarım kaldığını biliyorum fakat o hayalleri tekrar tekrar düşünmenin, acaba tekrar barışır mıyız diye hayaller kurmanın size bir faydası olmayacak. O yüzden öncelikle onun numarasını rehberinizden silmekle başlayın. Böylece pişman olacağınız bir konuşma yapmamış olursunuz. Hem de sürekli online mı acaba, kiminle konuşuyor, yoksa bir başkası mı var kaygılarından kurtulmuş olursunuz.

Haberin Devamı

2- Kendinize zaman ayırın: Belki de sevgilinizle beraberken yapamadığınız birçok şey vardı. Şimdi onları eyleme geçirmenin tam sırası. Yeni hobiler edinin, doğa yürüyüşlerine çıkın. Evde battaniyenin altına gizlenip sürekli uyumak depresif bir ruh haline girmenize sebep olacak.

3- Onunla gittiğiniz her yere yeni anılar atfedin: Eminim yürüdüğünüz yol bile size onu hatırlatıyordur. Şimdi o yollarda sevdiğiniz arkadaşlarınızla yürümeli ve o yollara farklı anılar kaydetmelisiniz. Aksi halde gittiğiniz kafeler, şehirler, parklar, bahçeler size hep onu hatırlatacak.

4- Acınızı sevdiğiniz insanlarla paylaşın: Sevdiğiniz insanlara üzüntünüzden bahsetmek sizi biraz olsun rahatlatacaktır. Ama bunu yaparken dikkatli olmalısınız, her dakika ondan bahsetmek anılarınızı canlı tutacak ve acı çekme sürecinizi uzatacaktır.

5- Sosyal medyadan bir süre uzak durun: Acaba nereye gitmiş, kiminle gitmiş, kimi eklemiş, bensiz mutlu mu diye sürekli stalk halinde olmanızın size hiçbir faydası olmayacak. O yüzden ya sosyal medya hesabınızı bir süre dondurun ya da onun profilinden bir süre uzak durun.

İlişkilerin başlaması kadar bitmesi de normaldir aslında. Evet, kimse ilişkisi bitsin diye başlamaz ama ilişkinin içinde yaşanılan o süreçte kişiler birbirlerini yakından tanır, uyum içinde olmak için çaba sarfeder. O uyum süreci kişiler için oldukça kritiktir. Çünkü her iki tarafında beklentileri, istek ve arzuları birbirinden farklıdır. Eğer ilişki içerisinde kişilerin gereksinimleri sağlanmıyorsa, doğru iletişim kurulamıyorsa ve kişiler artık mutsuzluğa sürüklenip hergün kavga etmeye başlıyorsa bazen bitirmek daha sağlıklıdır.

Sevgilerle

Haberin Devamı

Uzman Klinik Psikolog Gülçin Keskin
www.gulcinkeskin.com.tr
Instragram: psk.gulcinkeskin