Egzersizler Yoga kalbe sağlık yaşama mutluluk katar

Yoga kalbe sağlık yaşama mutluluk katar

03.05.2017 - 10:34 | Son Güncellenme:

Kalp hastalarının daha kaliteli bir yaşam için doğru nefes tekniklerini öğrenmesi, kalplerine binen yükü azaltmak için de stresle mücadele etmeleri büyük önem taşıyor.

Yoga kalbe sağlık yaşama mutluluk katar

Kalp ameliyatı olmuş ya da rahatsızlığı teşhis edilmiş bireylerin dingin ve huzurlu bir hayata kavuşmaları kalp yogası ile mümkün olabiliyor. Kalp yogası ile sağlıklı bir yaşam 8 Mayıs Pazartesi günü Memorial Ataşehir Hastanesi’nde başlıyor.

Memorial Ataşehir Hastanesi Kardiyoloji-Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azmi Özler yönetiminde, Yoga Uzmanı Dr. Neslihan İskit tarafından yürütülecek olan kalp yogası, temel yoga prensipleri ve doğru nefes alma teknikleri ile kalp sağlığını koruyor.
Prof. Dr. Azmi Özler, kalp yogasına katılan hastaların tedavi süreçlerinin son derece olumlu seyrettiğini ve pek çok kişinin rahatsızlığından tamamen kurtulduğunu belirterek, kalp yogasının sağlığa etkileri hakkında önemli bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Stresten arınıp kalp sağlığınızı korumak için yoga yapın
Dünyada ölüm nedenleri arasında hala ilk sırada yer alan kalp hastalıkları, ülkemizde her yıl yaklaşık 200 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Kalp hastalığına yol açan birçok neden bulunmaktadır. Genetik geçiş, sigara kullanımı, diyabet hastalığı ve hareketsiz yaşamın yanı sıra en önemli nedenlerden biri de strestir. Sağlıklı yaşam için stresle mücadele edebilmek çok önemlidir. Ruhsal ve bedensel dinginlik hali hem kalp hastalığına yakalanmamak hem de yakalandıktan sonra yaşam şartlarının olumlu gelişiminde oldukça önemlidir. Yoga, ruh ve beden dinginliğine katkıda bulunan önemli bir araçtır. Yoganın sağladığı ruhsal dinginlik hali; tansiyon, şeker ve stres kontrolüyle sağlıklı ve mutlu yaşama katkıda bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Kalp yogasını herkes yapabilir
Doğru nefes kalbe daha çok oksijen gitmesini sağlar ve böylelikle kalbin stres yükü azalır ve kaslar güçlenir. Kalp yogası, bypass ameliyatı geçiren kişilerin sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamak ve ameliyatın ardından rutin yaşamlarına dönmelerini hızlandırmak için önerilmektedir. Ameliyattan bir ay sonra kalp yogası programına başlayan hastalar kalp yogası ile kan basıncı ve nabız sayılarını düşürebilmektedirler. Kalp yogası programı kalp ameliyatı geçiren kişilere olduğu kadar henüz ameliyat olmamış ancak kalp hastalığı tespit edilmiş kişilere de son derece faydalı bir programdır. Kalp hastalığı tanısı konan hastaların ameliyata gitme sürelerini uzatır, ameliyat sonrası iyileşmenin hızlanmasına yardımcı olur. Ayrıca hastaların birlikte vakit geçirmesini sağlayarak aralarındaki iletişimi ve paylaşımı da artırmaktadır.

Yazarlar