Sağlık Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır? Sadece Yoğurt Yiyerek Zayıflanır Mı?

Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır? Sadece Yoğurt Yiyerek Zayıflanır Mı?

11.03.2021 - 10:04 | Son Güncellenme:

Diyet insanların daha çok kilo problemine çözüm olması amacıyla kullandığı bir programdır. Ancak kilo probleminin yanında diyet birçok sağlık sorununa da iyi gelen bir unsurdur. Bunun yanı sıra diyet programları, diyet şekilleri de çok fazla çeşitlilik göstermektedir. Yoğurt diyeti de bu diyet çeşitlerinden birisini teşkil etmektedir. Yoğurt diyeti nasıl yapılır? Sadece yoğurt yiyerek zayıflanır mı? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.

Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır Sadece Yoğurt Yiyerek Zayıflanır Mı

Yoğurt diyeti şok diyet denilen bir türün çeşitlerinden birisini oluşturan diyet türüdür. Bu diyet yalnızca yoğurt yiyerek yapılmamaktadır. Yoğurdun yanında haşlama patates de yenilerek uygulanan bir diyet türünü barındırır.

Haberin Devamı

Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır?

Diyet insanın kilosunu kontrol altında tutmasını veya fazla olan kilosunu azaltmasına yardımcı olan bir programı oluşturur. Bu program sayesinde kişiler fazlalıklarından kurtulma imkanına erişir. Bunun yanı sıra ideal kiloya bu yol aracılığı ile ulaşılır. Aynı zamanda bazı hastalıklara sahip olan bireylere bu hastalığın azalması veya tamamen bitmesi için bazı diyet programları de diyetisyen aracılığı ile uygulanmaktadır. Yani diyet yalnızca kilo vermek için değil, bir hastalığın önlenmesi veya azaltılması bunların yanında da sağlıklı beslenme düzenine sahip olmak isteyen insanların da kullandığı bir yöntem olmaktadır.

Yoğurt diyeti diyet türlerinden birisini oluşturur. Yoğurt diyeti şok diyeti denilen diyet türlerinden bir türün içerisinde var olmaktadır. Yoğurt diyeti kişilerin uzun süreli uygulamasının sakıncalı olduğu bir yöntemdir. Bu yöntem de kişinin günlük kalori alımı 600 kalori civarında seyreder. Bu miktarda kalori alımının sürekli olması sağlık açısından zararlı olacağı için yalnızca bir hafta uygulanması sonrasında bir hafta ara vermesi önemlidir. Bunun yanı sıra bu diyeti uygularken düzenli olarak 2 litre su içmeyi ihmal etmemelidir.

Haberin Devamı

Sadece Yoğurt Yiyerek Zayıflanır mı?

Yoğurt diyeti az kalori alımı ile kişinin kilo vermesini sağlayan bir diyet türüdür. Bu diyeti uygularken adından anlaşılacağı üzere kişi 3 öğün yoğurt tüketir. Bunun yanı sıra bu öğünler yalnızca yoğurt yiyerek beslenmez. Her öğün de bir kase yoğurdun yanında bir tane orta boy haşlanmış patates tüketir.

Bu sayede hem gerekli olan proteini hem de karbonhidratı vücuduna almış olur. Aynı zamanda bu diyet uygulanırken kişi sabahları yeşil çayını içmeyi ihmal etmemelidir. Her gün düzenli 2 litre su içilmesi gerekir. Bu gibi faaliyetler bu diyete takviye niteliğinde olan, yardım eden unsurları oluşturur.

Yoğurt Diyetinde Kullanılabilen Yoğurt Kürleri

Yoğurt kürleri kişinin metabolizmasını hızlandırmayı amaçlayan kürlerdir. Bu kürler çeşitlilik gösterir. Yoğurt diyetinde de yediğimiz yoğurdu bu kürler şeklinde de tüketebilme imkanına sahibiz. Yoğurt kürleri genellikle içine pul biber gibi metabolizmayı tavan yapan bir baharatın yapılması ile gerçekleştirilir. Pul biberin yanında, zencefil, zerdeçal, limon suyu da bu kürlerin yapımında kullanılan baharatlardır. Genel olarak bunların karışımı ile kür hazır olmuş olur. 2 ya da 3 kaşık yoğurt kullanılır. Diğer baharatlar ise bir çay kaşığı tam dolmayacak bir biçimde yoğurda ilave edilir.

Haberin Devamı

Yoğurt Diyeti İle Ne Kadar Kilo Verilir? 

Yoğurt diyetini yapan bireyler genellikle bir hafta da net bir şekilde 1 kilo vermektedir. Bunun yanında vücudunda ödem durumuna göre de bireylerin bu verdikleri kilo değişmektedir.

Yazarlar