Yaşam Yürüyüş Yapmanın Faydaları Nelerdir? Her Gün Düzenli Yürümek Sağlığınızı Nasıl Etkiler?

Yürüyüş Yapmanın Faydaları Nelerdir? Her Gün Düzenli Yürümek Sağlığınızı Nasıl Etkiler?

11.12.2020 - 12:45 | Son Güncellenme:

Uzun ömürlü ve sağlıklı bir yaşam sürmek için dengeli beslenmek ile spor en önemli hususlardır. Özellikle koşu yapamayan kişiler için gün içerisinde gerçekleştirecek tempolu yürüyüş, pek çok önemli faydayı yanında getiriyor. Peki, yürüyüş yapmanın faydaları nelerdir? Her gün düzenli yürümek sağlığınızı nasıl etkiler? İşte bu konuda merak edilenler.

Yürüyüş Yapmanın Faydaları Nelerdir Her Gün Düzenli Yürümek Sağlığınızı Nasıl Etkiler

Hem fiziksel hem de psikolojik açıdan önemli artıları bulunan yürüyüş, özellikle tempolu yapıldığı zaman çok önemli faydalar sunuyor. Başta kalp sağlığı olmak üzere depresyon gibi birçok duruma karşı etkili olan tempolu yürüyüş, gün içerisinde belli saatler diliminde yapılabilir.

Haberin Devamı

Yürüyüş Yapmanın Faydaları Nelerdir?

En kolay ve aynı zamanda en etkili egzersizler arasında yürüyüş gelir. Çok ciddi bir sağlık sorunu yok ise gün içerisinde mutlaka yarım saat veya bir saat boyunca tempolu yürüyüş yapılmalıdır.

 - Ömrü uzatır ve bununla beraber yaşlanmayı geciktirir.

 - Kalp ve akciğer sağlığını önemli oranda korur.

 - Gün içerisinde yaşanan stres ve gerginliği azaltır.

 - Metabolizmayı hızlandırır ve buna bağlı olarak kilo kontrolünü destekler.

 - Vücudun farklı bölgelerindeki kasların eşit oranda çalışmasını sağlar.

 - Tüketilen besinlerin kan dolaşımı ile organlara daha etkin ulaşımında yardımcı olur.

 - Daha rahat uyuma imkanı verir.

 - Odaklanma gibi problemlerin çözülmesinde yardımcıdır.

Haberin Devamı

Her Gün Düzenli Yürümek Sağlığınızı Nasıl Etkiler?

Her gün düzenli yürümek sağlık açısından çok önemli getiriler sunar. Özellikle kalp sağlığını korurken kalbin düzenli şekilde çalışmasına imkan verir. Aynı zamanda metabolizmayı dengeli hale getirir ve kan akışını hızlandırarak sağlıklı bir kilo verme olanağı tanır. Tansiyonu düşürür, kolesterolü dengeler ve aynı zamanda enerji verici bir etkisi vardır. Üstelik şeker hastalığını kontrol etme konusunda da oldukça etkilidir. Prostat, mide ve bağırsak ile göğüs kanseri gibi olası tehlikeleri azaltır. Diğer yandan felç ya da kalp krizi gibi rahatsızlıkları rehabilite eder. Aynı zamanda kemiklerin güçlenmesinde de etkilidir.

Günlük Yürüyüş Nasıl Yapılmalıdır?

Öncelikle belirli bir zaman dilimi belirlenmeli ve buna bağlı olarak tempolu bir yürüyüş yapılmalıdır. Özellikle parklardaki yumuşak zemine sahibi yürüyüş alanlarında bunu gerçekleştirmek, daha sağlıklı bir yürüme imkanı verir. Aynı zamanda yürüme şekli de çok önemlidir. Geriye veya öne doğru kavis yapmadan dik bir açıyla yürümek gerekir. Ayrıca kollar ve ayakların eşit oranda dengeli şekilde hareket etmesi de oldukça önemlidir. Özellikle eller yumruk şekilde sıkılmamalı ki kan akışı düzgün bir biçimde gerçekleşsin.

Yazarlar