Sağlık Zeytinyağlı Kudret Narı Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağlı Kudret Narı Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

11.08.2021 - 01:50 | Son Güncellenme:

Zeytinyağlı kudret narı kabakgiller familyasında yer alan bir bitki kaynağıdır. İnce gövdeli, tırmanıcı ve yıllık bir bitki olarak öne çıkar. Özellikle sağladığı faydalar ile önemli bir yere sahip olduğunu söylemek mümkün. Peki, zeytinyağlı kudret narı nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Zeytinyağlı Kudret Narı Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir

İçeriğinde zengin mineral ve vitamin ile beraber lif kaynağı olan zeytinyağlı kudret narı, günümüzde oldukça ilgi çekiyor. Bu sebepten dolayı hastalık önleyici ve tedavi edici şifalı bir doğal besin kaynağı olduğunu ifade etmek mümkün.

Zeytinyağlı Kudret Narı Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağlı kudret narı birçok farklı şekilde tüketim imkanı vermektedir. Özellikle meyveleri taze olarak lezzetli ve dengeli bir şekilde tüketilebilir. Aynı zamanda tohumlarında macun ve yağ yapımı gerçekleştiğini söylemek mümkün. Kudret narı bu konuda kavanozda almak suretiyle, üzerine 1 bardak saf zeytinyağı ilave edilmelidir. Daha sonra yağ ve kudret narı dikkatli bir şekilde karıştırılmalıdır. Karışımın üzerine bal ekleyerek ya da sadece bu şekilde tüketmek mümkündür. Tabii burada önemli olan günde 1 kaşıktan fazla tüketilmemesidir. Mutlaka dengeli şekilde farklı yöntemler üzerinden ele alarak değerlendirmek mümkün.

Zeytinyağlı Kudret Narı Faydaları Nelerdir?

Son dönemlerde kudret narı sağladığı faydalar ile beraber önemli bir noktaya ulaştı. Değişik kullanım yöntemlerine sahip olan zeytinyağlı kudret narı, bu konuda birçok önemli faydası sunuyor.

- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Özellikle protein ve E vitamini katkısı ile beraber oldukça güçlü.
- Sindirim sisteminin tedavi edici bir etkisi vardır.
- Kanı temizler.
- Cinsel gücü artırma konusunda yardımcıdır.
- Cildi korur.
- Tümör oluşumunu engelleyici bir etkisi vardır.
- Kan şekeri seviyelerini korumaya yardımcıdır.

Bu şekilde yukarıdaki faydaları ile beraber günümüze zeytinyağlı kudret narı özel olarak değerlendirilmektedir. Zeytinyağı ile beraber kudret narı elde etmek suretiyle, evde rahatlıkla hazırlanabilecek bir besin kaynağı olduğunu söylemek mümkün.

Zeytinyağlı Kudret Narı Zararları Var mı?

Zeytinyağlı kudret narı çok tüketildiği zamanlarda karın ağrısı yaratabilir. Aynı zamanda ishal ile beraber kalp ritmi bozuklukları meydana getirebilir. Bunun yanında ateş, baş ağrısı ve hatta koma gibi durumlar da oluşturabilir. O yüzden mutlaka düzenli olarak dengeli bir şekilde tüketilmesi gereken besin kaynakları içerisinde geliyor. Özel olarak evde kolayca hazırlanabilir ve günde bir kaşık kadar tüketilebilir. Aşırı oranda tüketmek birtakım yan etkiler yaratabilir. Diğer yandan bu besin kaynaklarını alerjisi olan kişilerin de dikkat etmesi gerekir.

Yazarlar