Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

Neyse ki, diş hekimliği yıllar içinde o kadar çok değişti ki, bunlar artık çoğu genç için endişe kaynağı değil. Çocuklar ve genç yetişkinler diş kaygısına neden olan sorunların çoğunu hiç yaşamıyor. Diş hekimliğindeki gelişmeler aynı zamanda birçok yaşlı yetişkinin diş hekimini ziyaret etme kaygısını ve korkusunu yenmesine de yardımcı olmuştur.

Modern diş hekimliği ağrısızdır

Diş teknikleri son birkaç yılda büyük ölçüde gelişti ve iyileştirmelerin çoğu diş hekimliğini tamamen ağrısız hale getirdi. Bir zamanlar en ağrılı diş deneyimi olarak kabul edilen kanal tedavisi, diş hekimlerinin işlemi gerçekleştirmek için özel aletler kullanması nedeniyle artık neredeyse ağrısız hale geliyor.

Haberin Devamı

Ağrı kesiciler ve diş sedasyonlarında ağrıyı kontrol etmede gelişmeler oldu. Dental sedasyon, ağrı ve kaygıyı en aza indirir ve diş kaygısı olan herkes için diş deneyimini iyileştirir.

Diş hekimliği daha az invazivdir

Diş hekimleri, boşlukları tespit etmek ve doldurmak, kök kanalları yapmak, diş problemlerini tedavi etmek ve sağlıklı dokuyu korumak için ileri teknolojiyi kullanır. Diş hekimliğinin eski günlerinde en etkili tedavi hastanın dişlerini çekmekti. Bugün diş hekimleri hastanın dişlerini kurtarmak ve gülümsemesini eski haline getirmek için çok çeşitli prosedürler uygulayabilir.

İleri teknoloji

Diş teknolojisindeki ilerlemeler ağrıyı azaltmaya, tedavileri iyileştirmeye ve hatta ofis ziyaretlerinin sayısını azaltmaya yardımcı olur. Gelişmiş diş teknolojisi, diş hekimlerinin boşlukları daha güçlü dolgular, diş kronları ve implantlarla tedavi etmesine yardımcı olur, bu da tedavilerin daha iyi görünen daha uzun süreli sonuçlar sağladığı anlamına gelir.

Röntgen artık daha rahat

Diş hekimliğinin ilk günlerinde hastalar, ağızlarında çok büyük ve rahatsız edici röntgen ısırıkları tutmak zorunda kalırdı. Günümüzde çoğu diş kliniği, çok daha rahat olan ve bu rahatsız edici ısırıkların kullanılmasını gerektirmeyen dijital röntgenleri kullanıyor. Dijital röntgenler tüm süreci daha hızlı, daha rahat, daha doğru hale getirir ve radyasyona daha az maruz kalmayı gerektirir.

Haberin Devamı

Rutin ziyaretler

Diş hekimi ziyaretlerini atlamak, küçük diş sorunlarının daha ileri tedaviler gerektiren büyük sorunlar haline gelmesine neden olabilir. Düzenli diş hekimini ziyareti dişlerinizi ve diş etlerinizi mümkün olan en iyi durumda tutmaya yardımcı olur.

Diş kaygınızın üstesinden gelmenin en iyi yollarından biri, endişelerinizi diş hekiminize iletmektir. Çoğu diş hekimi diş kaygısıyla başa çıkma konusunda deneyime sahiptir ve diş hekimi ziyaretleri sırasında rahatlamanın yollarını bulmanıza yardımcı olabilir.

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/