Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

Sıcaklığın düşmesi, diş hassasiyeti veya dişlerde çatlaklar gibi ağız sorunları yaşama olasılığınızı artırır. Ancak, belirli önleyici tedbirlerin alınmasıyla tüm bu sorunlardan kaçınabilir, ayrıca fiziksel sağlığınıza daha iyi bakmanız için harika bir fırsat yaratabilirsiniz. Evet doğru okudunuz. Birkaç önleyici tedbiri benimsemek, tüm sorunlardan kaçınmanıza ve sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir.

Bu günkü köşe yazımda, kış aylarında dişlerinizi ve diş etlerinizi korumanın ipuçlarını paylaşacağım.

Haberin Devamı

Ne sıklıkla diş hekiminize gidiyorsunuz? Yoksa aksatıyor musunuz?

Ağız ve diş sağlığınıza dikkat etmek istiyorsanız, ki mutlaka etmelisiniz, belirli periyotlarda mutlaka diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz. Bu, yılın tüm ayları için geçerli. Ancak soğuk kış aylarında dişlerinizi ve diş etlerinizi bir diş hekimine kontrol ettirmenin gerekliliği daha da artacaktır. Dişlerinizi ve diş etlerinizi soğuk havaya maruz bırakmak birçok hastalığa zemin hazırlayabilir.

Biz diş hekimleri, kış için diş bakım ipuçları isteyen insanlarla sık sık karşılaşıyoruz. Bu nedenle, bu konuyla ilgili önemli bilgileri içeren bu yazımı siz okurlarıma sunuyorum. Aşağıdaki bölümü kapsamlı bir şekilde okuyarak aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Hadi başlayalım.

Kış aylarında sık rastlanan diş hassasiyetini önlemek için dişlerinizi fırçalama şeklinizi değiştirin

Düşen sıcaklıklar, dişlerin soğuğa ve sıcağa karşı hassasiyetini artırabilir. Sadece sıcak veya soğuk yiyecek ve içeceklerden değil, soğuk hava bile diş hassasiyetine bağlı diş ağrısına neden olabilir. Soğuk havalarda diş hassasiyetinizi hafifletmek için ilk yapmanız gerek şey, dişlerinizi özellikle hassas dişler için üretilmiş bir diş macunu ve yumuşak kıllara sahip bir diş fırçası ile fırçalamaktır. Fırçalamanın akabinde diş ipi kullanmak da diş etlerinizin ve dişlerinizin sağlığı için çok önemlidir. Ayrıca yemek yeme ve diş fırçalama arasında 30 dakika ile 1 saat arasında bir süre bırakılmalıdır.

Evde iyi bir diş bakımı uygulamak, sorunla mücadeleye yardımcı olmak için önemlidir. Ancak diş etleriniz zaten şişmiş, kanıyor veya ağrıyorsa mutlaka diş hekiminize görünün.

Haberin Devamı

Diş etlerinize gereken özeni gösterin

Kış aylarında diş etlerinize gereken özeni göstermekten kaçınmamalısınız. Hepimiz biliyoruz ki kış ayları öksürük, soğuk algınlığı ve grip vb. ile bilinir. Bu hastalıklara neden olan bakteri ve mikropların aynı zamanda diş eti enfeksiyonu veya diş eti iltihabının da nedeni olabileceğini bilmeniz gerekmektedir. Bu soğuk aylarda antibakteriyel gargara kullanımının diş eti enfeksiyonunu veya diğer diş eti problemlerini önlemeye yardımcı olabileceğini hiçbir zaman unutmayın. Ve mutlaka gargara kullanın.

Yüzünüzü ve boynunuzu sıcak tutun

Kış aylarında evden çıkarken boynunuzu ve yüzünüzü örtmeyi asla ihmal etmemelisiniz. Kışlık eşarpların kullanılması etkili bir yardımcı olabilir. Sadece yüzünüzü ve boynunuzu sıcak tutmakla kalmaz, aynı zamanda dişlerinizi ve diş etlerinizi de korur. Bu vücut kısımlarını kapatmamak dişlerinize, diş etlerinize ve çene kemiğinize ciddi zararlar verebilir.

Haberin Devamı

Yeterli miktarda su için, evet doğru duydunuz! Su diş sağlığı için aşırı önem taşımaktadır.

Soğuk aylarda su tüketimi azalır. Bu ağız sağlığınız için çok kötü sonuçlar doğurabilir. Nedenini merak ediyor musun? Çünkü az su tüketimi dehidrasyona neden olarak daha az tükürük üretimine yol açar. Şimdi, tükürüğün birincil işlevlerinden biri, dişlerinizin arasında kalan yiyecek parçacıklarını temizlemek ve enfeksiyona neden olan bakterilere karşı savaşmaktır. Bu nedenle, ağzınızda daha az tükürüğün olması, bakterilerin büyümesi için ideal ortam yaratır.

Sonuncusu ve önemlisi, diş hekiminizi ziyaret edin

İyi bir ağız hijyeni, tüm yıl boyunca ve özellikle soğuk kış aylarında dişlerinizi ve diş etlerinizi sağlıklı tutmak ve diğer sağlık sorunlarını önlemek için önemli bir adımdır. Düzenli bir diş hekimi ziyareti hastalığın ilerlemesine karşı önlem almak ve erken tedavi için aşırı önem taşımaktadır.

Umarım kış aylarında diş ve diş etlerinize nasıl bakmanız gerektiği konusunda önemli bilgiler edinmişsinizdir. Bu basit şeyleri aklınızda bulundurun ve değerli gülümsemenizi koruyun.

 

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/