Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

Dijital gülüş tasarımı nedir?

Dijital gülüş tasarımı, diş hekiminin teşhis vizyonunu güçlendiren, öngörülebilirliği artıran ve diş hekimleri ile hastaları arasındaki iletişimi geliştiren benzersiz bir diş tedavisi planlama aracıdır. Bir tedavi planı tamamen hastanın diş ve yüz oranlarının kapsamlı bir analizine dayanır. Videoların, fotoğrafların ve geçici maketlerin kullanılmasıyla, diş hekimleri dudaklar, diş etleri ve dişler arasındaki ilişkinin yanı sıra hastanın gülümsemesini oluşturmak için komplike yöntemler uygulayabilir.

Haberin Devamı

Fiziksel yönlerin yanı sıra, diş hekimleri hastanın duygusal ihtiyaçlarına ve belirli durumlarda nasıl tepki verdiklerine de bakabilir. Duygular, bu tepkileri ifade etmenin fiziksel yolunu oluşturmak için önemli olduğundan, bu faktörler tedavi planını etkileyebilir.

Güzel bir gülüş tasarımında doğal dişlerin kesilmesi gerekir mi?

Ön dişlerin göreceli boyutu, kenar tasarımı veya açıları değiştirilerek daha estetik bir görünüm elde edilebilir. Tüm bunların yanı sıra doğal diş yapısının korunması ve doğal görünüm sağlanması en önemli hedeflerden biridir. Gülüş tasarımında hedeflenen sonuca ulaşmak için hastanın ihtiyacı, beklentileri, yaşı, genel sağlığı ve finansal durumu bir arada değerlendirilir. Her gülüş tasarımında doğal dişlerin kesilmesine gerek olmayabilir.

Gülüş tasarım teknikleri nelerdir?

Beyazlatma: Hafif lekelenmeleri ve renk bozulmalarını gidermek için peroksit bazlı kimyasal bir uygulama doğrudan dişlere uygulanır.

Bonding: Hastanın diğer dişlerinin doğal görünümüne uyacak şekilde şekillendirilebilen ve renklendirilebilen akrilik bir malzeme uygulanır. Öncelikle yontma, kırık veya çürük dişler için ve minimum diş çekimi ile diş şeklini değiştirmek için kullanılabilir.

Emaye şekillendirme: Diş şeklinin görünümünü iyileştirmek için dişin dış tabakası olan çok az miktarda mine çıkartılabilir.

Kaplamalar: Dişlerin ön yüzeyine yapıştırılmak üzere özel olarak tasarlanmış, genellikle porselen olan, diş renginde ince malzemeler kaplama olarak kullanılabilir.

Haberin Devamı

Kron ve köprü işlemleri: Ağır hasar görmüş dişleri kapatan veya eksik dişleri değiştiren bir tekniktir. Genellikle kuvvet için iç çekirdek ve gerçek dişlerin hissini ve görünümü için dış porselen kabuktan oluşur.

Diş implantları: Eksik dişlerin yerine konulması için alternatif bir çözüm olarak, hastanın çenesine titanyum direkler cerrahi olarak implante edilir.

Diş eti şekillendirme: Diş çevresindeki diş eti çizgisinin görünümünü ve düzgünlüğünü iyileştirmek için diş eti dokusunun ve bazen altta yatan kemiğin konumunu değiştiren küçük bir cerrahi prosedür.

Diş hekiminde uygulanan teknikler kişiye özel olarak planlanır. Özelikle dijital gülüş tasarımıyla 3-5 gün içerisinde hayal edilen güzel gülüşe sahip olunabilir. Gülüş tasarımı hakkında kişiye özel daha ayrıntılı bilgi almak için alanında uzman bir diş hekimine başvurulmalıdır.

 

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/