Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

Porselen kaplamalar dişlerinize yapıştırıldığında doğal görünümlü, güzel yeni bir yüzey oluşturabilir. Çünkü diş porselen, doğal diş minesi gibi yarı saydam ve serttir ama diş minesinin yaptığı gibi leke tutmaz. Son yıllarda dental porselen teknolojisinde dikkate değer gelişmeler sağlanmıştır. Günümüzde kaplamalar o kadar ince yapılabiliyor ki bazen doğrudan mevcut diş yüzeyine yapıştırılabiliyor.

Porselen kaplamaların kullanım alanları

Dişler tüketilen yiyecek ve içeceklerden, sigaradan ve hatta doğal yaşlanmadan dolayı lekelenebilir.

Haberin Devamı

Dişler, zamanla aşınabilir veya doğuştan istediğiniz şekle veya boyuta sahip olmayabilir. Örneğin, bazı kişiler daha yuvarlak dişleri daha kadınsı, daha kare dişleri ise daha erkeksi bulur. Kaplamalar, yüze en çok yakışan şekilde şekillendirilebilir ve boyutlandırılabilir.

Kaplamalar dişler arasındaki küçük boşlukları kapatmak veya diş rengini ve şeklini iyileştirirken hizalamada hafif düzeltmeler yapmak için de kullanılabilir.

Kaplamaların uygun olmayacağı bazı durumlar vardır. Örneğin, önemli ölçüde yanlış hizalanmış dişleriniz veya büyük bir boşluklarınız varsa, ortodonti kaplamalardan daha uygun bir çözüm olabilir. Çürüme veya travma nedeniyle çok fazla diş yapısı kaybı varsa, dişleri tüm dişi kaplayan porselen kronlarla restore etmek daha iyi olabilir.

Porselen kaplamalarla yeni bir gülümseme yaratmak

Porselen kaplamalar ile yeni bir gülüş yaratmanın ilk adımı, gülüşünüzün şu anki haliyle tam olarak nelerden hoşlanmadığınızı anlatmaktır. Kaplamaların dişlerinizde nasıl görüneceğini birkaç yoldan biriyle görmek mümkündür. Üzerine mum kaplamaların yerleştirilebileceği dişlerinizin bir modeli oluşturulabilir; bazen akrilik (plastik) veya diş renginde dolgu malzemesi, kaplamaların üzerlerindeki etkisini göstermek için doğrudan dişlerinize yerleştirilebilir.

Tasarım üzerinde anlaşmaya varıldıktan sonra, bu adım gerekliyse az miktarda mine kaldırılarak dişleriniz hazırlanır. Dişlerinizin kalıpları, kaplamalarınızı oluşturmak için diş laboratuvarı tarafından alınır. Kalıcı kaplamaları oluşturmak için bir süre boyunca geçici bir kaplama uygulanır. Kaplamalar laboratuvardan geldiğinde dişlere yapıştırılır.

Haberin Devamı

Kaplamaların bakımı

Tıpkı doğal dişler gibi, kaplama ile restore edilen dişlerin her gün nazikçe fırçalanması ve diş ipi ile temizlenmesi gerekir. Bu, diş plağını kaldıracak ve kaplamaların çevresinde iyi diş eti dokusu sağlığı sağlayacaktır. Düzenli diş hekimi kontrolleri, ağız ve genel sağlığınız için her zamanki gibi önemli olmaya devam edecektir. Dişlerinizi, alet olarak kullanmaktan (örneğin paketleri açmak için) veya çok sert yiyecekleri ısırmaktan kaçınmalısınız. Geceleri dişlerinizi gıcırdatıyor veya sıkıyorsanız, kaplamalarınızı korumak için destekleyici tedavi almalısınız.

 

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/