Püf Noktası 1 Adet Havuç Kaç Kalori? Havucun Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

1 Adet Havuç Kaç Kalori? Havucun Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

20.10.2021 - 15:27 | Son Güncellenme:

Severek tüketilen sebzeler arasında birçok farklı çeşit bulunuyor. Havuç herkesin tükettiği sebzeler arasındadır. 1 havuç sebze tüketen bir kişi, vücuda etkisi olan kalori miktarını araştırabiliyor. Havucun içerisinde bulunan protein ve vitamin miktarlarının araştırmasını yaparak bilgi sahibi olmak istiyor. 1 adet havuç kaç kalori? Havucun protein, vitamin ve besin değerlerini sizler için derledik.

1 Adet Havuç Kaç Kalori Havucun Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Havuç, en çok sevilen sebze türleri arasında bulunuyor. Oldukça faydalı olan havucun içerisinde 41 kalori bulunuyor. 0,9 gram protein ve 10 gram karbonhidrat içeren bir sebzedir.

Haberin Devamı

1 Adet Havuç Kaç Kalori?

Sebzelerin içinde bulunan kalori miktarı diğer gıda türlerine göre daha düşüktür. Sebze tüketimi yapan kişiler vücuda çok fazla kalori almıyor. 1 adet havuç içinde bulunan kalori seviyesi oldukça merak ediliyor. Havuç tüketen kişiler yaklaşık olarak 41 kalori almış oluyor. Kalori miktarı çok yüksek olan sebzelerden biri değildir. Havucun içerisinde yer alan besin değerleri de, sağlık için oldukça önemlidir.

Havucun Protein, Vitamin ve Besin Değerleri

Havucun içinde bulunan protein miktarları detaylı olarak araştırılıyor. Havuç içerisinde 0,9 gram miktarında protein vardır. C vitamini bakımından oldukça zengin bir sebzedir. 5,9 mg düzeyinde c vitamini bulunuyor. B6 vitamini içeren bir sebze türüdür. Havuç içerisinde 0,1 mg b6 vitamini bulunuyor. Kalsiyum bakımından da oldukça zengin bir üründür. Yağ oranı düşük olan havuç, sağlığa oldukça fayda sağlar.

Yazarlar