Püf Noktası 1 Kase Yoğurt Kaç Kalori? Yoğurdun Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

1 Kase Yoğurt Kaç Kalori? Yoğurdun Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

21.10.2021 - 15:39 | Son Güncellenme:

Yoğurt gün içerisinde çokça tüketilen hayvansal besinlerden biridir. Özellikle karnıyarık ve pilav gibi yemeklerin yanında sıkça yenmektedir. Diyette konusunda zayıflamak için tavsiye edilen ve sevilerek yenen bir yiyecektir. Sevilerek yenmesinin yanı sıra kalorisi ve besin değerleri de oldukça merak edilir. 1 kase yoğurt kaç kalori? Yoğurdun protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

1 Kase Yoğurt Kaç Kalori Yoğurdun Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Yoğurt, süt ürünlerinden biridir. Tek başına yenildiği gibi diğer yemeklerin yanına oldukça yakışmaktadır. Ayrıca yoğurdun insan vücuduna birçok faydası bulunmakla birlik içerisinde pek çok besin değeri de taşımaktadır.

Haberin Devamı

1 Kase Yoğurt Kaç Kalori?

Yoğurt sütün fermente edilmesi sonucunda elde edilmekte olan bir süt ürünüdür. Bağırsak sistemi için birçok faydası bulunduğu gibi içerisinde bolca protein ve kalsiyum da içermektedir. Ayrıca probiyotik grubu içerisinde yer alan besinlerden biridir. Ayrıca içerisinde bulunan vitaminler sayesinde vücudu temizleme özelliği de bulunur.

1 kase tam yağlı yoğurdun kalorisi incelendiğinde ise bir kase yoğurt yaklaşık olarak 245 kaloriye denk gelir. Bunun yanında 100 gram bir ev yoğurdunu ise yaklaşık 62 kaloriye tekabül etmektedir.

Yoğurdun Protein, Vitamin ve Besin Değerleri Nelerdir?

100 gramlık yoğurdun besin değerleri şu şekildedir:

62 kalori,

4.9 gram karbonhidrat,

0.0 gram lif,

Haberin Devamı

3.0 gram protein,

3.4 gram yağ,

0.0 miligram kolesterol

140.0 iu A vitamini,

1.0 miligram C vitamini,

132.0 miligram potasyum,

111.0 miligram kalsiyum ve

0.0 miligram demir içermektedir.

Yazarlar