Püf Noktası 1 Tabak Menemen Kaç Kalori? Menemenin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

1 Tabak Menemen Kaç Kalori? Menemenin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

23.10.2021 - 15:59 | Son Güncellenme:

Sabah kahvaltısı olarak sevilerek yapılan menemen içerisinde birçok malzemenin bulunduğu bir yemek türü olmaktadır. Menemen tüketmek ve içerisinde kaç kalori olduğunu öğrenmek isteyenler için menemen yapımı içerisindeki malzemeler değiştirilerek daha hafifi bir gıda haline getirmek mümkün olmaktadır. 1 tabak menemen kaç kaloridir ve menemenin protein ve besin değerleri nasıldır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

1 Tabak Menemen Kaç Kalori Menemenin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Menemen kolay yapılabilen ve oldukça besleyici bir gıda olarak tercih edilmektedir. 

Haberin Devamı

1 Tabak Menemen Kaç Kalori? 

1 Tabak menemen içerisine 250 gr olarak hesaplandığında ortalama olarak 177 kcal olarak bilinmektedir. Küçük bir porsiyon menemen ise 150 gr 105 kcal olarak hesaplanmaktadır. 

Yaklaşık bir yemek kaşığı menemen ise 35gr olarak belirlenip ortalama 25 kcal olarak hesaplanmaktadır. 

Menemenin Protein, Vitamin ve Besin Değerleri 

Menemen içerisinde yumurta bulunduğu için oldukça protein ve vitaminler bakımından zengin bir besindir. Menemen içerisinde domates olması vitamin kaynağı açısından büyük öneme sahiptir. A vitamini, c vitamini ve d vitamini bakımından zengin bir besin kaynağı olarak tercih edilen menemen aynı zamanda da besleyici ve tok tutma özelliği ile tüketilmesi faydalı bir yiyecek olarak kabul edilmektedir. 

Haberin Devamı

Menemen yapımında kilo alınmak istenmiyor ise içerisinde kullanılan malzemeler azaltılarak domates, biber ve yumurta ile yapımında sağlıklı olarak bilinmektedir. 

Menemen besin değerleri yüksek olan bir yiyecek olduğu için özellikle kahvaltıda tüketilmesi enerji atılımı için daha yararlı olarak bilinmektedir. 

Yazarlar