Yaşam 2 dakika içinde hesabında 92 katrilyon buldu! Telefonuna bakıp ilk bunu yaptı

2 dakika içinde hesabında 92 katrilyon buldu! Telefonuna bakıp ilk bunu yaptı

06.08.2023 - 09:18 | Son Güncellenme:

Her geçen gün milyonlarca insan bir sabah kalktığında zengin olmayı hayal ediyor. Neredeyse herkesin hayallerini süsleyen bu olay yüzde 1 ihtimalle ABD'li bir adamın başına geldi. Telefona baktığında hesabında 92 katrilyon dolar gören Chris Reynolds'ın hikâyesi akıllara durgunluk verecek türden.

2 dakika içinde hesabında 92 katrilyon buldu Telefonuna bakıp ilk bunu yaptı

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Dünyanın en zengin insanları listesi insanlığın en merak ettiği konulardan biri. Günümüzde haber kanalları, sosyal medya ve televizyonlar aracılığıyla bir şekilde milyonlar kazanmayı başarmış kişilerin servet kazanma hikâyelerini dinliyoruz. Ancak katrilyoner olduğu iddia edilen Chris Reynolds kadar çok azı akla hayale gelmeyecek bir hikâyeye sahip. İşte Chris Reynolds'ın yalnızca bir gecede sahip olduğu servet birikimi ve şaşırtıcı yolculuğunun hikâyesi.

Haberin Devamı

2 dakika içinde hesabında 92 katrilyon buldu Telefonuna bakıp ilk bunu yaptı

DÜNYADAKİ TÜM PARADAN DAHA FAZLASI YATIYORDU

Takvimler 2013 gösterdiğinde Chris Reynolds eski parça model arabaları alıp sattığı bir çevrimiçi uygulama sitesinde geziniyordu. Pek çok kişi gibi Reynolds da mütevazı bir meblağ görmeyi umarak çevrimiçi para transfer sistemine girdi ve yatırım hesabını kontrol etti. Ancak hesabında akıllara durgunluk veren bir rakam vardı: 92 katrilyon dolar! 2 dakika içerisinde tam olarak 92.233.720.368.547.800 doların sahibi olmuştu. İnanılması güç servet, onu bir an için dünyanın en zengin insanı yaptı, öyle ki Bill Gates ve Warren Buffet gibilerinin servetini gölgede bırakıyordu. Üstelik bu meblağ şu anda tüm dünyada mevcut olan paradan çok daha fazlasıydı. Reynolds hesaba baktığında gördüğü miktar karşısında hissettiklerini, "İlk başta katrilyonlarca borcum olduğunu düşündüm" sözleriyle anlattı.

Haberin Devamı

Onun için yaşadığı büyük bir sürprizdi. Bu şaşırtıcı miktar, kavramak şöyle dursun hayal edebileceği her şeyin çok ötesindeydi. ABD, Pensilvanya'da ikamet eden Reynolds, başlangıçta bunun teknik bir aksaklık olduğunu düşündü ancak kısa bir an için dünyanın en zengin insanı olduğunu anlayınca şaşkınlığı hızla heyecana dönüştü. Akıllara durgunluk veren tabloyu ekran görüntüsü aldı ve hızla sosyal medyada paylaştı.

2 dakika içinde hesabında 92 katrilyon buldu Telefonuna bakıp ilk bunu yaptı

GEÇİÇİ OLARAK DÜNYANIN EN ZENGİN ADAMI

Dünyanın geçici olarak en zengin adamı statüsüne sahip olduğu haberi kamuoyuna açıklandığında, insanlar tavsiye vermek için hemen atladılar. Bir takipçisi "Parayı banka hesabına çek, banka hesabına çek!" demişti. Haber anında yayıldı ve katrilyoner olduğu iddia edilen Chris Reynolds'un hikâyesi hızla viral oldu. Başlıca haber kaynakları, internet forumları ve sosyal medya platformları, kısa süreliğine katrilyon dolarlık bir servete sahip olan adam hakkındaki tartışmalarla doluydu. Ancak dünya bu şaşırtıcı iddianın göründüğü gibi olmadığını az çok biliyordu.

Dünya, bir katrilyonerin şaşırtıcı haberine hayret ederken, yatırım uygulaması durumu netleştirmek için hızla müdahale etti. Bu gerçekten teknik bir aksaklıktı. Astronomik rakamın Chris Reynolds'un hesabında görünmesine neden olan sistemdeki bir hataydı. Gerçekte, hesap bakiyesi sadece birkaç dolardı ve bildirilen muazzam servetten çok uzaktı.

Reynolds ise daha önce kazandığı en büyük miktarın birkaç eski lastik satarak elde ettiği 1000 dolar olduğunu söyledi. "İlk başta katrilyonlarca borcum olduğunu düşündüm" diyen Reynolds, parayı elinde tutabilseydi ne yapardı diye sorulduğunda ise, "Ulusal borcu ödemek için kullanırdım ardından ABD'nin Philadelphia eyaletinden bir beyzbol takımı olan Philies'i satın alırdım" dedi.

2 dakika içinde hesabında 92 katrilyon buldu Telefonuna bakıp ilk bunu yaptı

BİR GECEDE ÜNLÜ OLDU

Düzeltme Reynolds'u gerçeğe geri döndürürlen, kısacık şöhret anı sona ermekten çok uzaktı. Katrilyoner hikâyesini çevreleyen medya çılgınlığı ivme kazanmaya devam etti. Reynolds, röportaj talepleri ve medyanın ilgisiyle dolup taşmış bir halde kendisini buldu. Asla tahmin edemeyeceği nedenlerle de olsa bir gecede ünlü oldu. Katrilyoner olayının getirdiği ani ve beklenmedik medya ilgisi, Chris Reynolds'un hayatı üzerinde derin bir etki yarattı. Yeni keşfedilen şöhreti zarafet ve mizahla ele alırken, halkın gözüne alışık olmayan sıradan bir insan için röportajların ve dikkatin kasırgası çok fazlaydı.

Olay, bir yandan Reynolds için heyecan verici fırsatlar da doğurdu. Gerçeküstü deneyimini paylaşmak için çeşitli televizyon programlarına, podcast'lere ve etkinliklere konuk konuşmacı olarak davet edildi. Ayrıca benzer teknik aksaklıklar veya internet şöhreti yaşayan diğer kişilerle ortak bir paydada buluştu. Sonraki yıllarda ise Reynolds, normal hayatına geri döndü. Siber güvenlik sorunları hakkında farkındalık yaratmak için katıldığı platformlarda anlattıklarıyla yaşadıklarına olumlu taraftan bakmayı sürdürdü.

Yazarlar