Genel Sağlık Aklınızdan bile geçirmeyin! Burun karıştırmak bakın nelere sebep oluyor

Aklınızdan bile geçirmeyin! Burun karıştırmak bakın nelere sebep oluyor

24.11.2023 - 12:08 | Son Güncellenme:

Burun karıştırmak toplum içinde yapılmasa da kimsenin olmadığı yerde yapılan yaygın bir davranış. Hele bir de alışkanlık haline geldiyse el oradan gitmez. Ancak sebep olduklarını duyunca şaşıracaksınız.

Aklınızdan bile geçirmeyin Burun karıştırmak bakın nelere sebep oluyor

Alışkanlık haline getirdiğimiz burun karıştırma özellikle çocukluk dönemlerinde ortaya çıkıyor. Toplumda hoş karşılanmasa da yalnız kaldığımızda da yapmamamız gereken bir davranış. Zararları öyle büyük ki farkında bile değiliz aslında. Masum gibi görünen burun karıştırma bakın nelere sebep oluyormuş…

Haberin Devamı

Enfeksiyon riskini artırıyor

Ellerimizdeki bakteri ve virüslerle temas, burun içine girerek enfeksiyon riskini artırabilir. Özellikle burun içine girilmesiyle birlikte mikropların burun içine taşınması mümkündür.

Burun içindeki mukoza zarar görebilir ve tahriş olabilir. Bu durum, burun içindeki hassas dokuların zarar görmesiyle oluşabilir.

Damarlara zarar verme riski vardır. Burun kanamalarına neden olabilirsiniz.

Burun içine müdahale, sinüslerde sorunlara yol açabilir. Sinüs iltihapları veya tıkanıklıklar gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Aklınızdan bile geçirmeyin Burun karıştırmak bakın nelere sebep oluyor

Burun şeklini bile değiştiriyor

Sürekli olarak burun karıştırmak, burun içindeki dokuların zarar görmesine ve zamanla burun şeklinin değişmesine neden olabilir.

Burun karıştırmak, alerji veya astım gibi solunum sorunları olan kişilerde semptomları artırabilir.

Haberin Devamı

Burun karıştırmak, genellikle hoş karşılanmayan bir davranıştır. Sosyal etkileşimlerde veya genel hijyen kurallarına uymayan bir davranış olarak görülebilir.

Hurriyet.com.tr’de yer alan habere göre, burnun koronavirüsün vücuda girmesi için ana yol olduğunu, bu nedenle burun karıştırmanın ellerdeki virüsü doğrudan buruna sokarak enfeksiyonu kolaylaştırabileceğini söylüyor.

 

Yazarlar