Püf Noktası Optikçiler sır gibi saklıyordu! Gözlük camındaki çizikleri yok ediyor

Optikçiler sır gibi saklıyordu! Gözlük camındaki çizikleri yok ediyor

22.11.2023 - 11:35 | Son Güncellenme:

Aksesuar veya ihtiyaç olarak kullandığımız gözlükler zamanla çizilebiliyor. Evde uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntemle gözlüklerinizdeki çizik görünümünü azaltabilirsiniz.

Optikçiler sır gibi saklıyordu Gözlük camındaki çizikleri yok ediyor

Gözlükler günlük hayatta göz sağlığında problemler olan insanlar için önemli bir eşyadır. Bu sebeple düzenli kullanılması gerekir. Gözlükler sürekli kullanıma bağlı olarak hasar görebilir. Özellikle cam yüzeylerde çizikler meydana gelir. Bu tip çiziklerin önüne geçmek için evde deneyebileceğiniz birkaç yöntem var. İşte optikçilerin sır gibi sakladığı çizik yok etme yöntemi

Haberin Devamı

Balmumu kullanın

Optikçiler sır gibi saklıyordu Gözlük camındaki çizikleri yok ediyor

Gözlük camındaki çizikleri azaltmak için balmumu kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, balmumu daireler çizerek camın üzerine uygulayın. Daha sonra, yumuşak bir bez kullanarak gözlük camını nazikçe silin. Çiziklerin belirgin şekilde azaldığını fark edeceksiniz.

Çiziklere iyi gelen diğer yöntemler

İşte gözlük camındaki çiziklere karşı deneyebileceğiniz diğer bazı yöntemler:

Mikrofiber bez kullanın: Gözlük camınızı temizlemek için yumuşak bir mikrofiber bez kullanın. Bu tür bezler, camı çizmeden temizlemenize yardımcı olabilir.

Optikçiler sır gibi saklıyordu Gözlük camındaki çizikleri yok ediyor

Diş macunu: Bir miktar diş macunu (jel türü olmayan) alın ve çizikli bölgeye hafifçe masaj yaparak uygulayın. Daha sonra temiz bir bezle silin. Bu yöntem çizikleri azaltabilir, ancak çok fazla baskı uygulamamaya dikkat edin.

Haberin Devamı

Beyaz sirke ve karbonat karışımı: Su, beyaz sirke ve karbonatı eşit oranlarda karıştırın. Bu karışımı çizikli bölgeye hafifçe sürün ve sonra temiz bir bezle silin. Ancak, sirke kullanırken gözlük çerçevenizi korumak için dikkatli olun.

Yazarlar