Evcil Hayvan Akrep Ne Yer, Nasıl Beslenir? Akreplerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Akrep Ne Yer, Nasıl Beslenir? Akreplerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

12.10.2021 - 01:12 | Son Güncellenme:

Her hayvan çeşitli beslenme türüne sahiptir. Kimileri etçil, kimileri otçullardır. Kimi hayvanlar ise hem etçil hem de otçul beslenme şekline sahiptir. Akrepler de sürüngen hayvan türleri arasında olup akrep ne yer? Nasıl beslenir? Akreplerin en sevdiği besinler nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.

Akrep Ne Yer, Nasıl Beslenir Akreplerin En Sevdiği Besinler Nelerdir

Eklembacaklılar türünden olan akrep hayranının en çok bilinen özelliği zehirli olmasıdır. Kuyruğu ve burada bir iğnesi bulunan akrepler, insanları sokarak zehirlerler. Bu yüzden ürkütücü hayvanlar olarak da bilinir. Kendilerine özgü bir beslenme şekline sahiptir.

Haberin Devamı

 Akrep Ne Yer? Nasıl Beslenir?

 Akrepler, son bağırsakları kısa olan hayvanlardır. Ayrıca küçük hayvan türlerinden olan akrepler, yine minik hayvanları tüketerek beslendiği bilinir. Bu yüzden akreplere etçil hayvanlar diyebiliriz. Akreplerin ne yiyerek beslendiğine gelecek olursak, başlıca besin kaynakları küçük böceklerdir. Çevrelerinde bulunan minik böcek, örümcek ve küçük kemirgen türlerini yiyerek beslenirler. Yine küçük hayvanlardan olan kertenkele de akrepler için besin kaynaklarıdır.

 Akreplerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

 Akrepler, örümcekgiller ailesinde yer alan bir hayvandır. Uçması ya da hızlı hareket etmesi beklenmez. Bu yüzden akrepler yerde bulunan ve ulaşabileceği hayvanları yiyerek beslenirler. Akreplerin en sevdiği besinlerin başında kırkayaklar gelir. Yine akreplerin en sevdiği bir başka besin kertenkele ve kurbağalardır. Ayrıca minik yılanlar, örümcekler, sürüngenler, çıyan, kırkayak, tesbih böceği, kene ve fareler en sevdiği besinlerdendir.

 

Yazarlar