Yemek Alabalık Nasıl Soslanır? Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir?

Alabalık Nasıl Soslanır? Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir?

13.08.2021 - 02:04 | Son Güncellenme:

Alabalık esasen tatlı su balığı olması nedeniyle sofralarda her dönem yer bulabilen, doğal yağlar açısından zengin, lezzetli ve oldukça doyurucu olan bir balık türüdür. Az kılçıklı olması nedeniyle kolay bir şekilde temizlenip yenilebilmektedir. Sizin için alabalığın nasıl soslandığını, fırında ve tavada nasıl pişirildiğini derledik.

Alabalık Nasıl Soslanır Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir

Alabalık hem restoranlarda hem de evlerde sık sık pişirilen ve oldukça lezzetli olan bir balık çeşididir.

Haberin Devamı

 Alabalık Nasıl Soslanır?

 Alabalık sosunu hazırlamak için ilk olarak derin bir kabın içerisine baharatlar, salça, rendelenmiş olan sarımsak, zeytinyağı ve su eklenerek karıştırılır. Temizlenmiş olan fileto balıklar yıkanarak sosa bulanır ve buzdolabı içerisinde 1 ile 2 saat kadar dinlendirilir. Balığın yapılacağı tabağın üzerine balıklar dizilir ve üstüne sosu dökülür. Sos balıkların üstünü geçecek biçimde eklenir ve gerekirse su ilave edilir.

 Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

 Öncelikle domates, sarımsak ve soğan küçük bir şekilde kesilir. Tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ile harmanlanır. Borcamın içerisine konulur. Üstü temizlenip yıkanmış olan alabalıklar dizilir. Her balığın içerisine ve üstüne de tuz serpilir. Alabalıkların üzerine pul biber ve karabiber serpilir. Her balığın üstüne, 1,5 çay kaşığı tereyağı konulur. 200 derece olan fırında üzeri açık bir şekilde pişirilir. Suyunu çekip, alabalıklar kızarana kadar pişirilir.

Haberin Devamı

 Tavada Alabalık Nasıl Pişirilir?

 Tavada alabalık yapmak için alabalıkların yüzgeçleri kesilir ve içi çıkarılır. Solungaçlar çekilerek alınır. İyice temizleninceye yıkanıp süzülür Kağıt peçete ya da temiz bir bez ile balıkların suyunu alınır. Tavaya tereyağı ve sıvı yağ koyularak kızdırılır. Balıklar unlanır ve silkelenerek fazla olan unlarından arındırılır. Tavadaki yağ iyice kızınca, alabalıkların sırtları yukarı bakacak biçimde yağa konulur. 4-5 dakika boyunca kızarana kadar bir kısmı pişirilir ve diğer yüzü çevrilip 4 ile 5 dakika daha kızartılır. Alabalıkların karın tarafları yukarı bakacak biçimde servis tabağına alınır. Tabağın kenarlarını istenilen şekilde süslenir ve kalan tereyağı eritilip üstüne bir limonun suyu ilave edilir.

 

 

Yazarlar