Siz nereye sağlık oraya

Halk Sağlığı Uygulamaları çok eski dönemlerden beri bilinir ve uygulanır olsa da sanki pandemiyle birlikte daha ön plana çıkar oldu.

Halk Sağlığı Uygulamaları kısaca; anne karnından başlayarak hayatımızın sonuna dek devam eden yaşam eğrimizde sağlığımızın korunması sürdürülmesi ve rehabilitasyon uygulamalarını kapsar.

Sağlıklı bir birey isek bu süreci nasıl sürdüreceğimizi öğretirken, hastalıklardan korunmayı ilke edinir. Aniden başımıza gelen veya gelebilecek durumlarda nasıl hareket etmemiz gerektiğine dikkat çeker. Çok uzun süre takip gerektiren durumlarla karşılaşıldığında da rehabilitasyon için bizleri destekler.

Haberin Devamı

Özetle; Halk Sağlığı hayatımızın sağlık yolculuğunun en güzel fotoğrafıdır.

Özellikle pandemiyle farkındalık kazandığımız bu günlerde diyebiliriz ki; bir diğer detay da bu uygulamalar toplum sağlığının kalitesini artırarak hastane yatışlarını da aza indirmeyi hedefler, ülke ekonomisini de desteklerken en sağlıklı korumayı sağlar ve yaşam boyu öğrenmeyi sürdürülebilir kılar.

'Halk Sağlığı' kelimesine aşinalık kazandığımız bu dönemlerde sizlere bir Halk Sağlığı inovasyonundan bahsetmek istiyorum.

'Bir Adım Sağlık' Halk Sağlığı uygulamalarını destekleyen yerinde sağlık hizmeti uygulamaları yapan bir oluşum. Hastanelerin yükünü azaltmayı hedeflediği gibi, bireysel olarak da sağlık hizmetini kişilerin ayağına taşıyor.

'Siz Nereye Sağlık Oraya' diyerek yola çıkan ekip, alanında uzman sağlık profesyonellerinden oluşuyor. Sağlığınızla ilgili her durum için arayabileceğiniz, istediğiniz yerde istediğiniz saatte sağlık hizmeti alabileceğiniz bir oluşum. Üstelik bunu yaparken gerçekten hizmeti bireyselleştirerek kişiye özel hale getiriyor.

Sağlıklı biri olarak kendinizi ifade ediyorsanız bunu nasıl sürdürülebilir kılacağınızı, hastalıkla ilgili şüpheleriniz var ise bunun nasıl tanılanacağını, hastalık tanınız varsa en iyi nasıl bakılabileceğinizi süreçte size eşlik ederek deneyimlemenizi sağlıyor.

Uzun kuyruklar, zaman kayıpları veya enfeksiyon riskleriyle mücadele yerine; olduğunuz yerde tüm sağlık hizmetlerine ulaşmayı kolaylaştıran sistemi deneyimlemeniz dileğiyle.

Haberin Devamı

Sağlıkla Kalın

Ayşe Şengel

Uzman Halk Sağlığı Hemşiresi

Bir Adım Sağlık

www.biradimsaglik.com