Püf Noktası B17 Vitamini Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur? B17 Vitamini İçeren Besinler...

B17 Vitamini Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur? B17 Vitamini İçeren Besinler...

27.10.2021 - 15:08 | Son Güncellenme:

B17 vitamini, acı badem olarak da bilinmekte olan Prunus Dulcis ağacının tohumlarından izole edilen bir glikozit olarak karşımıza çıkmaktadır. B17 vitamini bazı yiyeceklerde de bulunmaktadır. B17 vitamini nelerde var, hangi besinlerde bulunur? B17 vitamini içeren besinler şeklinde belirlenmiş olan konu başlıklarını tüm detayları ile derledik.

B17 Vitamini Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur B17 Vitamini İçeren Besinler...

 İki bilim insanı tarafından 1830 senesinde acı bademden elde edilmiş olan B17 vitamini; kanserli hücrelerin yok edilmesini sağlamaktadır. Fakat yapılan bazı araştırma sonuçlarına göre ise B17 vitaminin bu konuda fayda sağlamadığı ortaya çıkmıştır. Buna karşın insanlar hala B17 vitaminin anti-kanser etkisine sahip olduğuna inanmaktadırlar. 

Haberin Devamı

B17 Vitamini Nelerde Var?

B17 vitamini kayısı çekirdeğinde bol miktarda bulunmaktadır. Fakat buna rağmen, birçok çeşitliliğe sahip durumda olan meyve çekirdeklerinde ve yemişlerde de bu vitamin bulunabilmektedir. Bu bakımdan B17 vitamini nelerde var sorusunun yanıtı oldukça büyük önem kazanmaktadır. Bu doğrultuda B17 vitamini içeren çekirdekleri şu şekilde sıralamak yararlı olacaktır:

 - Armut Çekirdeği

 - Erik Çekirdeği,

 - Keten Tohumu,

 - Kiraz Çekirdeği,

 - Şeftali Çekirdeği,

 - Elma Çekirdeği,

 - Nektarın Çekirdeği,

 - Kayısı Çekirdeği,

 - Darı,

B17 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

Yapılmış olan bazı araştırmalar neticesinde B17 vitaminin ağız yoluyla alınması sonucunda siyanür zehirlenmesi durumu söz konusu olabileceği yönünde tespitler ortaya çıkmıştır. Siyanür zehirlenmesi belirtileri ise, nefes darlığı, zihin karışıklığı, bazı durumlarda halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi ve uyku halidir. B17 vitamini barındıran besinlerden bazıları ise şunlardır:

Haberin Devamı

 - Tatlı Patates

 - Ispanak,

 - Kaju,

 - Acı Badem,

 - Okaliptüs Yaprağı,

 - Tere,

 - Pancar,

 - Bambu Yaprağı,

B17 Vitamini İçeren Besinler

B17 vitamin içeriğine sahip pek çok gıda bulunmaktadır. Bu gıdalar arasında yer almakta olan besin kaynaklarından bazılarını da şu şekilde listelemek mümkündür:

 - Börülce

 - Siyah fasulye

 - Bezelye

 - Bektaşi Üzümü,

 - Böğürtlen,

 - Yaban Mersini,

 - Kızılcık,

 - Ahududu,

 - Çilek

 

Yazarlar