Sağlıklı Beslenme Bu besinlerin tüketilmesi daha mutlu hissettiriyor

Bu besinlerin tüketilmesi daha mutlu hissettiriyor

26.01.2018 - 10:21 | Son Güncellenme:

Besinler hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Gün içerisinde tükettiğimiz besinler ruh halimizi de etkileyebilir. Vücuda salgılattıkları endorfin hormonu sayesinde mutluluk hissi yaratan bu besinler nelerdir?

Bu besinlerin tüketilmesi daha mutlu hissettiriyor

Mutluluk veren besinler nelerdir?

Haberin Devamı

Besinler içerisinde bulunan maddeler sayesinde mutluluk ve keyif verici hormonları aktifleştirerek ruh halini olumlu yönde değişmesine yardımcı olabilir.

Çikolata

Çikolata vücuda salgılattığı seratonin sayesinde stresin bir numaralı düşmanı sayılabilir. Mutluluk hormonu olan seratoninin anında beyne ulaşmasını sağlayabilir. Ayrıca içerdiği fenietilamin insanın huzurlu ve mutlu hissetmesine yardımcı olur. Çikolata, sebze ve meyvelerde bulunan flavonoid adlı maddeyi de bol miktarda barındırır. Bu madde kanı sulandırarak kalp hastalıklarına karşı vücudu korur.

Kahve

Uzmanlar kahvenin içeriğinde bulunan maddeler sayesinde günde dört ya da daha çok sayıda kahve içenlerin içmeyenlere göre %10 oranında daha az depresyona girdiğini belirtiyorlar. Sadece kafeinden dolayı değil içersinde bulunan güvenilir antioksidanlarında mutluluk verdiğini belirtiyorlar.

Haberin Devamı

Çilek

C vitamini açısından oldukça zengin olan çilek, aynı zamanda önde gelen afrodizyaklar arasında sayılabilir. Salgı bezlerinin çalıştırarak vücuda kuvvet ve özgüven kazandırır. Ayrıca mutluluk hormonu olan seratoninin salgılanmasına yardımcı olur.

Muz

Muz içerisinde bulunan maddeler sayesinde mutluluk hormonu olan seratoninin üretimini arttırıyor. İçerisinde bulunan bol miktarda kalsiyum ve magnezyum sayesinde strese karşı gelmede de vücuda yardımcı olabiliyor. Ayrıca tam bir endorfin deposu olarakta bilinen muz, insana özgüven ve kuvvet verme de yardımcıdır.

Dondurma

Dondurma içerisinde bulunan bol miktarda kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum ve karbonhidrat sayesinde besin değerleri açısından zengindir. Ayrıca dondurma beynin keyif verici bölgelerine etki ederek insanda mutluluk hissi uyandırıyor. İçerisinde bulunan A, C, D, E vitaminleri ve diğer maddeler sayesinde sütten daha zengin bir besin maddesidir. Bu yüzdençocukların gelişimleri açısından tüketilmesi uzmanlarca tavsiye edilen dondurmanın dört mevsim de tüketilebileceği belirtilir.

Ceviz

Kuruyemişler genel olarak seratonin salgılatma potansiyeli açısından zengin olsalar da ceviz bu konudaki en etkili kuruyemiştir. Günde 2-3 ceviz tüketmek kişinin kendisini daha mutlu hissetmesine ve strese karşı mücadele etmesine yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Her ne kadar yukarıda belirtilen besinler, mutluluk hissiyatı verse de doğru miktar çok önemlidir. Her şeyin fazlası zarardır.

Yazarlar