Püf Noktası Çiğ Kereviz Yemenin Faydaları Nelerdir?

Çiğ Kereviz Yemenin Faydaları Nelerdir?

10.08.2021 - 12:34 | Son Güncellenme:

Yeşil yapraklı sebzeler içinde bulunan kerevizin faydaları saymakla bitmiyor. Kereviz, tam bir şifa deposudur. Aynı zamanda lezzetiyle kendini sevdiren kereviz, bol miktarda vitamin ve mineral içerir. İçinde yüksek miktarda sıvı bulunduğu için vücudun günlük sıvı ihtiyacının da yüzde 25’ini karşılar. Çiğ kereviz yemenin faydaları nelerdir sizler için derledik.

Çiğ Kereviz Yemenin Faydaları Nelerdir

 Kereviz, hem organlardaki iltihaplanma hem de sindirim sistemi sorunlarını önemli ölçüde azalttığı için doğal bir antioksidandır. Yemeklerde ise, hem hoş koku vermesi hem de tatlandırıcı olarak kullanılıyor. Yorgun bedeni dinlendirici etkisi ile bilinir. 

Haberin Devamı

 Çiğ Kereviz Yemenin Faydaları Nelerdir?

Diyete yeni başlayan kişiler için çok ideal bir sebzedir. Kereviz aynı zamanda çok iyi bir enerji deposudur. Bu nedenle de sürekli tüketildiği zaman vücuda yeterli enerjiyi verir.

Mide yanması şikayeti olan kişilerin, çiğ kerevizi kaynatarak her akşam yatmadan önce içmeleri midelerinin rahatlamasını sağlar. Bu sayede midede oluşan asit oranını dengeler. Bunun sonucunda ise midede yanma ve ekşime gibi sorunları azaltır.

İltihaplarla savaşmak için tercih edilen en doğal yöntemler arasında yer alır. Anti-inflamatuar özelliği sayesinde vücutta ödem toplamış olan ya da toplama ihtimali olan bölgeleri korur. İdrar yolu ile iltihabın vücuttan kısa süre içinde atılmasını sağlar.

Haberin Devamı

Kerevizin yüzde 90'ı su olduğu için vücudun sık yaşadığı sıvı kaybı sorununu gidermeye yardımcı olur. Ciltteki deforme olan bölgeleri de içinde bulunan sıvı sayesinde kısa zaman içinde iyileştirir.

 

Yazarlar