PembeNar Dakikalar içinde tasarruf etmenizi sağlayacak 5 doğal çözüm

Dakikalar içinde tasarruf etmenizi sağlayacak 5 doğal çözüm

12.07.2023 - 18:07 | Son Güncellenme:

Başta kendi sağlığınız olmak üzere hem çevreye zarar vermemesini hem de paranızın cebinizde kalmasını istiyorsanız sizin için 5 çözüm önerimiz var! İşte sadece dakikalar içinde tasarruf etmenin yolu.

Dakikalar içinde tasarruf etmenizi sağlayacak 5 doğal çözüm

Teknoloji geliştikçe gündelik yaşantımızı kolaylaştıran ürünlerin sayısı da artıyor ve böylece zamanımızın büyük birçoğunluğundan tasarruf ediyoruz. Ancak bazı ürünler hayatımızı kolaylaştırırken sağlığımıza zarar veriyor, üstelik oldukça da masraflı. Evde atık malzemeleri kullanarak uygulanabilecek basit yöntemlerle artık daha büyük tasarruflar elde edebileceksiniz. İşte hayatınızı gerçek anlamda kolaylaştıracak 5 çözüm!

Haberin Devamı

Dakikalar içinde tasarruf etmenizi sağlayacak 5 doğal çözüm

1- Ekmeğinizi 'pamuklara sarın'

Gündelik yaşantımızda kullandığımız plastik torbalar geri dönüştürülmesi oldukça zor ürünler. Üstelik çevre kirliliğine yaptıkları olumsuz etkiyi göz önünde bulunduracak olursak plastik ambalajların tercih edilmesinin pek de uygun olduğunu söyleyemeyiz. Bugüne dek yapılan araştırmalar plastik ambalajların da sağlık için zararlı olduğunu gösteriyor. Hal böyleyken iş başa düşüyor ve yeni bir çözüm bulmak gerekiyor. Çözüm pamuklu bezlerden yapılmış keseleri kullanmaktan geçiyor. Evinizde kullanmadığınız pamuklu kumaşları dilediğiniz boyuta getirebilir, keseler yapabilir ve ekmeklerinizi daha sağlıklı bir şekilde koruyabilirsiniz.

Dakikalar içinde tasarruf etmenizi sağlayacak 5 doğal çözüm

2- Kendi kağıt havlunuzu kendiniz yapın

Haberin Devamı

Kağıt havlular evinizin çeşitli bölgesinde kullanabileceğiniz hayatınızı kolaylaştıracak ürünlerdir. Ancak sık tüketilmesi ve çabuk bitmesi ürünün tek dezavantajıdır diyebiliriz. Böylesine kullanışlı bir ürünü saha sürdürülebilir hale getirmek için tek çözüm pamuklu bezden yapılmış rulo havlular olabilir. Kirlendikçe yıkayabileceğiniz havlu parçaları rulo peçeteden daha uzun ömürlü olacaktır.

Dakikalar içinde tasarruf etmenizi sağlayacak 5 doğal çözüm

3- Tek kullanımlık pamuk yerine kumaş

Tıpkı kağıt havlular gibi disk pamuklar da çok sık kullandığımız ürünler arasında. Tek kullanımlık yüz pedleri pamuktan yapılmış olsalar da yine de plastik içerirler. Ayrıca her gün makyaj yapan biriyseniz kendinizi her hafta bir paket yüz pedi alırken bulabilirsiniz. Bu durumuna bir son vermek için küçük yuvarlak kumaş parçalarının içine pamuklar yerleştirebilir ve kendi pamuk pedlerinizi kendiniz oluşturabilirsiniz.

Dakikalar içinde tasarruf etmenizi sağlayacak 5 doğal çözüm

4- Bayat ekmek biriktir, robota at, galeta ununuz hazır

Evde galeta unu yapımı çok kolay ama nedense biz yine de hazır olanları almayı tercih ediyoruz. Yalnızca 5 dakikada evde kendi ununuzu kendiniz yapabilir hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bayat ekmeklerinizi biriktirmeniz, parçalara ayırmanız ve sonunda mutfak robotuna atarak çektirmeniz. Böylece ununuz hazırlanmış olacak!

5- Daha sağlıklı bulaşık süngeri: Kabak lifi

Haberin Devamı

Mutfaklarımızdaki en büyük tehlikenin bulaşık süngerleri olduğunu söylemek mümkün. Gözle görülmeyen gizli mikropları içine hapseden süngerleri uzun süre kullanmak da sağlığa oldukça zararlı. Sürekli yeni bir sünger almaktansa tıpkı disk pamuklarda ve rulo havlularda yaptığımız gibi elde sünger yapmak oldukça basit. Bunun için bir kabak lifi satın alabilir ve üstünü bezle kaplayarak kendi bulaşık süngerinizi kendiniz yapabilirsiniz.

Yazarlar