Editörün SeçtikleriDinazorun atası kuş

Dinazorun atası kuş

08.04.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dinazorun atası kuş

Dinazorun atası kuş

KUŞLARIN dinozorlardan türediği görüşü, Amerikan Doğa Tarihi Müzesi yetkililerinden, Jurassic Park filminin yapımcılarına kadar bir çok kişi için kutsal kabul edilecek kadar kesin bir görüş. Ancak Science dergisinde yayınlanan bir makale, bu görüş sahiplerini fena halde kızdırmış durumda.
Bu makalede, Kuzey Çin'de bulunan 140 milyon yıl önce yaşamış fosil buluntuları kanıt olarak yer alıyor. Science dergisindeki makeleye göre, bu kuşlar, dinozorlardan türemiş olmak için fazla gelişmiş durumdalar.
Makalenin yazarı Alan Feduccia, "Dinozor - kuş senaryolarının en önemli eleştirmenleri" arasında sayılıyor. Kuş benzeri özellikler taşıyan dinozorlara ilişkin fosil kalıntıları 100 milyon yıldan çok önceye denk düşerken, kuşlar bu evrimden çok önce, 140 milyon yıllı dönemlerde gelişmiş olarak yaşıyorlardı kuramıyla, Jurassic Park yönetmenlerini kızdıran Feduccia, ısrarla, "Dinozorlar kuşlardan önce yoktu. Kuşlar, dinozorlardan 30 - 40 milyon yıl önce dünyamızda vardılar. Ve dinozorlar kuşlardan türemiştir" görüşünü her yerde savunuyor.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ
Aylardır beklediği oğluna kavuştu! 'Hoş geldin Pamir'
Aylardır beklediği oğluna kavuştu! 'Hoş geldin Pamir'

Cadde | 12.06.2025 - 12:23

Survivor yarışmasıyla adını duyuran Sahra Işık Aybirdi, bugün anne oldu.

Yazarlar