Sağlık Diş Teli Fiyatları 2024: Şeffaf Plak, Lingual, Porselen ve Metal Diş Teli Fiyatları Ne Kadar?

Diş Teli Fiyatları 2024: Şeffaf Plak, Lingual, Porselen ve Metal Diş Teli Fiyatları Ne Kadar?

03.01.2024 - 13:18 | Son Güncellenme:

Hem görsel açıdan hem de sağlık sorunu nedeniyle diş teli tedavisi oldukça tercih edilir. Genellikle bozuk diş yapısına sahip olan kişilere uygulanır. Diş teli fiyatları çeşitleri ve kişinin çene, ağız yapısına ve malzeme kalitesine göre farklılık gösterir. Piyasada en çok tercih edilen diş teli çeşitleri şeffaf plak ve metal diş telidir. Diş teli taktırma işlemi özel hastane veya kliniklerde yapılabildiği gibi devlet hastanelerinde uygulanabilir. Devlet hastanelerinde diş teli 18 yaş altı çocuklara belli bir miktarı SGK tarafından karşılanarak takılır. Şeffaf plak ve metal diş teli fiyatları ne kadar? diyorsanız ‘Diş Teli Fiyatları 2024’ içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.

Diş Teli Fiyatları 2024: Şeffaf Plak, Lingual, Porselen ve Metal Diş Teli Fiyatları Ne Kadar

Diş gelişiminde yaşanan bozukluklar, çarpık diş problemi olanlara tercih etmeleri halinde diş teli takılır. Diş teli fiyatları kişinin çene, ağız yapısı ve klinik veya hastanenin belirlediği fiyatlara göre farklılık gösterir.

Haberin Devamı

2024 Diş Teli Fiyatları

Diş teli fiyatları arasındaki farklılıklar gözlemlenebilir. Bunun sebebi kullanılan diş teli takımı malzemeleri ve ortodontist tecrübesidir. 

Diş teli fiyat hesaplama işleminde belirleyici faktörlerden birisi de ortodontik tedavi yapımında doktor seçimi büyük önem taşır. Diş teli tedavisi her hastada farklı yapılır ve sonuçlar kişiye göre değişir. Alanında uzman kişiler tarafından tedavinin yapılması mükemmel sonuç elde edebilmeniz için önemlidir. Diş teli fiyatları sadece üst çenede tedavi türüne göre 30 bin 50 bin TL, çift çene tedavi türüne göre ise 60 bin ve 80 bin TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.  

Diş teli fiyatları uygulama bölgesine göre belirlenir. 2024 Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) listesinde ortodontik tedavi listesinde yapılan işlemlerin fiyatlarına yer verilmiştir.

Haberin Devamı

TDB tarafından belirlenen diş teli ve işlem fiyatları;

Diş Teli Fiyatları 2024: Şeffaf Plak, Lingual, Porselen ve Metal Diş Teli Fiyatları Ne Kadar
Diş Teli Fiyatları 2024: Şeffaf Plak, Lingual, Porselen ve Metal Diş Teli Fiyatları Ne Kadar

Diş Teli Fiyatları 2024: Şeffaf Plak, Lingual, Porselen ve Metal Diş Teli Fiyatları Ne Kadar

 

Diş Teli Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

- Braket ve diş teli malzeme özelliği
- Tek çene veya diş çene diş teli yapısı
- Çarpıklık miktarının az ya da fazla olması
- Dişlerin ayrık olması durumunda ayrıklık durumunda dişler arası aralık miktarı
- Gummy smiley, diş etlerinin normalden çok daha fazla görünmesi
- Çenenin ön veya geride olması
- Damak ve çene darlığı gibi yapısal bozuklukları olması

Diş Teli Çeşitleri Nelerdir?

Hem sağlık sorunundan hem de görsel açıdan dolayı bu tedaviyi genellikle tercih edilir. Bozuk diş yapısına sahip olan kişilere uygulanır. Ortodontik diş telleri 4 çeşitten oluyor bunlar: Şeffaf (porselen) diş teli, metal diş teli, lingual diş teli ve şeffaf plak olmaktadır. Bu çeşitlerden en çok tercih edilen şeffaf plak ve metal diş telidir.

Metal Diş Teli: En çok tercih edilen diş teli türlerindendir. Dayanıklıdır ve 2 yıldan daha az bir sürede istenilen sonuç elde edilmektedir. 

Şeffaf (Porselen) Diş Teli: Şeffaf diş teli metal diş teline göre daha az görünür. Bu yüzden çoğu kişi tarafından estetik görüntüyü bozmamak adına tercih edilir. Ancak metal diş tellerine göre daha az dayanıklıdırlar. Bu yüzden özenli olunması gerekir. Yoksa tedavi süresi normalden daha fazla uzar.

Haberin Devamı

Lingual Diş Teli: İçten takılan diş telidir. Bir diğer adıyla görünmez diş telleridir. Dişin dış kısmı yerine iç kısmına takılırlar. Estetik kaygısı olanlar için uygun olan bu diş telinin tedavisi diğerlerine göre daha uzundur.

Şeffaf Plak: Adından anlaşılabileceği gibi şeffaf plak tedavisidir. Diş teli kullanmak istemeyen kişiler özellikle tercih eder. Hasta dilerse kendisi istediği gibi bu plakları takıp çıkarabilmektedir. Temizliği ve bakımı kolaydır. Ancak çok bozuk ağız yapısında kullanılması önerilmez ve diğer diş teli tedavilerine göre daha pahalıdır. 

Devlet Hastanesinde Diş Teli Takılır Mı?

Devlet hastanesinde diş teli takılmaktadır. Ancak devlet hastanesinde yaşanan yoğunluk nedeniyle 1 veya 2 yıl sonrasına randevu verilebilir.

 

 

 

Yazarlar