Yemek Divle Obruk Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

Divle Obruk Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

07.08.2021 - 17:14 | Son Güncellenme:

Divle obruk peyniri; pek çok türü bulunan farklı yapı, lezzet ve biçime sahip olan fermente bir üründür. Divle obruk peyniri; Karaman'da Ayrancı ilçesine bağlı köylerde yer alan Dicle obruklarında imal edilen bir peynir türüdür. Peki, Divle obruk peyniri nedir, nasıl yapılır? İçindekiler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Divle Obruk Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır İçindekiler Nelerdir

Divel obruk peyniri, çok özel şartlarda üretilen peynirler içerisinde yer almaktadır. Divle obruk peyniri, Karaman'da üretilmektedir. Bu peynir, obruk denilen mağaralarda saklanır. 

Haberin Devamı

 Divle Obruk Peyniri Nedir?

 Divle obruk peyniri; Karaman şehrinin Ayrancı ilçesinde bulunan Üçharman köyünde yapılan bir tür peynirdir. 36 metrelik derinlikte ve 250 metrelik uzunlukta, köylü insanların ''obruk'' ismini verdiği mağaralarda saklanır. 

 Divle Obruk Peyniri Nasıl Yapılır? 

 Divle obruk peyniri, Fransız türü bir peynir türü olan rokfor peyniri niteliğinde olduğu için Türk rokforu ismini de almıştır. Bu peynirin, kendine özgü aroması ve tadı bulunmaktadır. Bu peynir daha çok koyun sütüyle elde edilir. Divel obruk peynirinin en önemli özelliği; doğal bir ortam içerisinde ve yerin yaklaşık olarak 36 metre altındaki mağaralarda bekletilmesidir. 

 Mağarada yer alan bakterilerden ötürü tulumlar kızıl rengini alır. Bu mağaralar; kış aylarında ılık ve yaz aylarında serin bir havaya sahip olmasından ötürü, peyniri olgun hale getirir. Bunun dışında küçükbaş hayvanlara yem verilmemekte ve doğal ortamlarda otlatılmaktadır. Bu ise peynirin lezzetli olmasına yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

 Divle Obruk Peyniri İçindekiler Nelerdir?

 Divle obruk peyniri, küçükbaş hayvan sütü ile yapılmaktadır. 

Yazarlar