Sağlıklı Beslenme Diyet yapmadan kilo vermek mümkün

Diyet yapmadan kilo vermek mümkün

26.02.2018 - 09:58 | Son Güncellenme:

Yoğun iş veya okul temposunda diyet ve egzersiz için yeterli vakit bulamıyor olabilirsiniz. Üstelik diyetler kısa sürede birkaç kilo vermenize yardımcı olsa da kalıcı kilo kaybını sağlamayabilirler. Ancak hayatınızda yapacağınız ufak alışkanlık değişiklikleri sayesinde diyet yapmadan kalıcı kilo vermeniz mümkündür.

Diyet yapmadan kilo vermek mümkün

Uyku düzeninize dikkat edin

Uyku sırasında vücudunuz dinlenirken metabolizmanız çalışmaya devam eder. Kilo vermek için düzenli uykunun önemi çok fazladır. Sindirim sisteminiz gece boyunca çalışır; uykusuzluk kortizol ve insülin değerlerinizde değişime sebep olur. Vücudunuzun kortizol üretimi artıkça kilo vermeniz zorlaşacaktır.

Daha fazla çiğneyin

Çalışmalar, yemek yerken ne kadar fazla çiğnerseniz daha az kalori tüketmenizin muhtemel olduğunu göstermektedir. Yemekleri uzun süre çiğnemek aşırı yemek yemenizi önler. Çünkü beyninizin doyum sinyali alması için yeterli zamanı tanır. Bu nedenle gıdaların 35 ile 50 kez çiğnenmesi önerilmektedir.

Ara öğünün önemi

Ara öğünler, metabolizma hızınızı artırır ve gün boyunca daha fazla çalışmasını sağlar. Bu nedenle, ana öğünler arasına mutlaka bir ara öğün ekleyin. Ayrıca porsiyon kontrolünü ihmal etmeyin. Porsiyon kontrolü, aşırı yemeyi önlemek için oldukça önemlidir. Küçük tabaklar ve kâseler kullanarak bunu başarabilirsiniz. Bu alışkanlıkları kazanarak diyet listesine ihtiyaç duymadan sağlıklı kilo vermeniz mümkün olacaktır.

Meyveleri yemeklerden önce tüketin

Meyveleri vücudunuz hızlıca sindirir. Bu nedenle ağır bir öğünden en az 30 dakika önce meyve yeme alışkanlığı kazanmaya çalışın. Bu alışkanlık sayesinde tokluk hissi elde edecek ve fazla yemek yeme ihtimalinizin önüne geçebileceksiniz. Bu yöntem diyet yapmadan daha az kalori tüketmenize ve kolayca kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Yeşil çay mucizesi

Yeşil çay çok iyi bir metabolizma hızlandırıcıdır. Yapılan çalışmalar yeşil çay içmenin, bir haftada artı 400 kalori daha yakılmasına yardımcı olduğunu gösteriyor. Ayrıca yeşil çay, vücudunuzda biriken ödemi atmanıza da yardımcı olacaktır.

Önemli olanın sağlıklı olmak ve ideal kilonuza kavuşmak olduğunu unutmayın. Hızlı kilo vermek için şok diyetler uygulamak hem sağlığınızı büyük ölçüde olumsuz etkileyecek hem de kaybettiğiniz kiloları diyet sonrasında hızla geri almanıza neden olacaktır.

Yazarlar