Kısalan günler, uzayan geceler, azalan ısı ve ışık, kuruyan cildimiz... Evet, sonbahar mevsimindeyiz. Belki de birçok değişimi başlatan en özel hazırlık aylarının içindeyiz. Sonbaharın ayrıcalıklarını heba etmemeli, yapılacaklar listesini uygulamaya koyabilmeliyiz. Öncelikle güzel hissetmeliyiz. Bunun için de değişen hava koşullarını bahane etmeden, gardımızı düşürmeden hatta yolumuza ivme katarak, daha süratli ve istikrarlı ilerlemeliyiz. Elbette ki, önce ruhumuza iyi gelenleri bir araya toplayıp, konu başlıklarını belirlemeliyiz. Ne de olsa ruhumuza iyi gelen, görselimize de yansıyor. Çünkü güzellik daima bir yolunu bulup kendini gösteriyor. Yeter ki siz isteyin, izin verin ve azmedin. Güzelliğinize güzellik katmak için alet çantanızı çeşitlendirin.

Haberin Devamı

İşte bu sebeple bugün sizlere bütünsel güzelliğe giden yolda oldukça destekleyici, bizzat deneyimlediğim ve faydalarını saysam da yine de yeterince hakkını veremeyeceğim birkaç metottan bahsedeceğim. Hazırsanız buyrun ‘deneyelim güzelleşelim’!

Yoga ile bütünleş

Ruhu ve bedeni birtakım yöntemlerle eğiterek bu yolla bedene ve ruhsal yaşama egemen olmayı amaçlayan Hint felsefe sistemine verilen isimdir yoga. Hindistan’ın eski dili Sanskritce’de ‘bütünleşme’ demektir.

Akıl beden ve ruhun bütünleşmesi, barış imzalayıp birlikte bir bütün olarak hareket etmesi anlamına gelir. Yoga, bilincin telaşının kesilmesidir. Güzellikle ilişkisi de ‘iyi hisset güzel görün’ şeklindedir. Çünkü yoganın temel felsefesi, kişinin içinde ve dışında bütünleşmesini sağlamak ve sürekli mutluluk ve neşe içinde yaşamını sürdürebilmesini hedeflemektedir.

Gülen gözlere sahip bir ruh, daha güzel bir bedeni beraberinde getirebilir. Hem ruhunuza hem
vücudunuza, toplamda bütününüze iyi gelecek bu deneyimle mutlaka tanışın derim. Kısa vadede değil belki ama uzun vadede kazanan siz olun.

Yoga ile kazanacağınız faydalar; mutlu bir ruh ve mutlu bir bedenle birlikte seyreden güzel bir vücut ve güzel bakışlar hatta daha sağlıkla ışıldayan bir cilt. Seçim sizlerin.

Meditasyon ile anı yaşa mutlu ol!

Haberin Devamı

Meditasyon, latince ‘meditatio’ kelimesinden türetilmiş bir kelime olup, iyi uyku, artan konsantrasyon ve azalan stres gibi her birimizin en çok ihtiyacı olan donelere zemin hazırlayan bir zihin arındırma terapisidir. Arınan zihin derin bir huzura ve farkındalığa uyanır. Aslında kişinin kendi iç dünyasına yaptığı şeffaf bir ziyarettir. Kişinin kendine hediye ettiği dinginliktir. Ayrıca düzenli meditasyon olumlu düşünceyi ve enerji artışını da beraberinde getirir. Artan enerji ve pozitif düşünce ruha yansır ve bedende şekillenir.

İşte buradan gelir güzellikle ilişkisi ve yine iyi hisset güzel görün felsefesine taşır bizleri. Uyku ve stres faktörlerinin cilt üzerindeki etkileri malum ve gerçek güzelliğe ulaşmak sanıldığının aksine, para değil, emek, istek ve istikrar gerektirir. Gelin sizde uzun vadede güzel kalabilmek için güzelliğin temel yapılarını yeniden şekillendirin.

GÜZELLİK DAİMA  BİR YOLUNU BULUR

Pilates ile esne, güçlen ve dikleş

Kökeni 1930’lara dayanan, bir çeşit fizik tedavi yöntemlerini anımsatan, anda kalmanızı sağlayan, bedeni içten güçlendiren ve forma sokan, Madonna’nın fit bedeninin sırrı olarak ünlenen ve ülkemize giriş yapan bir çeşit egzersiz türüdür pilates. Asıl amaç, vücudu dinleyerek, vücut direncini ve kondisyonunu sağlamaktır. Yoga ve meditasyon zihninizi ve bedeninizi doğru yönlendirmek için yapılan bir eğitme yöntemidir. Pilates ise zihnimizi kullanarak vücudu doğru kullanabilmeyi öğreten tamamlayıcı nitelikte çok değerli bir egzersiz çeşididir. Dengeli bir duruş, ince bir bel ve fit bir vücut görüntünüze kazandırdığı güzelliklerdir. Unutmayın ki, fit ve sağlam duruşlu bir vücut, yüz güzelliğinin tamamlayıcısıdır.

Haberin Devamı

Beslenmeyle tamamlan

Sağlıklı bir yaşam, dingin bir ruh, fit bir vücut ve güzel bir cilt için beslenmeye gereken özeni gösterebilmeyi öğrenmeliyiz. Aksi takdirde hep bir şeyler yarım kalacak. Gelin bu sonbaharda daha özenli olalım; kendimize de yediklerimize de. Mesela cildiniz için elzem önem taşıyan çinko, selenyum, omega 3 yağ asitleri ve vitaminlerce zengin gıdalara yönelin. Su, balık, yumurta, avakado, nar, havuç, badem, yoğurt, ıspanak, domates ve cevizi bolca tüketin.

Unutmayın, ruhunuz, bedeniniz, zihniniz ve görseliniz sizi siz yapan bütünün ayrılamaz parçaları olarak hayatlarınızda var olacaklar. Öyleyse bütünsel güzellik için bütüne hitap edin. Besleyin, emek verin ve kazanan siz olun. Güzelliğiniz daim olsun.