Dr. Rengin Türkgüler

Dr. Rengin Türkgüler

info@drrengin.com

Tüm Yazıları

Ameliyatsız varis tedavisi seçenekleri

Tıbbi alanda gelişen teknolojisi ve girişimsel radyoloji çalışmaları sayesinde varis ameliyatsız olarak tedavi edilebilir hale gelmiştir. Hatta daha yaygın olarak varis tedavisi için ameliyatsız yöntemler tercih edilmektedir. Özellikle kan sulandırıcı kullanmak durumunda olan varisli hastalar için ameliyatsız yöntemler hızlı ve konforludur.

Ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri arasında endovenöz lazer ablasyon, köpük tedavisi, skleroterapi ve radyofrekanslar varis tedavisi gelmektedir.

Haberin Devamı

Endovenöz lazer ablasyon tedavisi: Varisli damarların cerrahi yöntemler ile bacaktan çıkarılarak yapılan tedavinin yerine uygulanan bu yöntemde, kaçak yapan damarın ameliyat yoluyla parçalar halinde dışarı alınması yerine, damar içine anjiyo gibi girilerek lazer enerjisi ile hasarlı kapağın damar içinden kapatılması esasına dayanmaktadır.

Köpük tedavisi: Köpük tedavisi çoğunlukla orta boy ve kılcal varisler için kullanılan damarların içine aşırı ince bir iğne ile işlem yapılıp damarı kapatan ilacın köpürtülmüş şekilde verilmesini içerir. Oldukça kısa sürede tamamlanan işlemin sonuçları gözle görülebilir olmaktadır.

Skleroterapi: Köpük tedavisinden farklı olarak bu tedavide kullanılan ilaç köpürtülmeden damar içine verilmektedir. Köpük tedavisi ile birbirine çok benzeyen bu tedaviye çok daha dar ve kılcal damarların kapatılması için başvurulmaktadır.

Radyofrekansla varis tedavisi: Cilt yüzeyinden damarlara dokunularak uygulanan radyo dalgası ile varis tedavisi kılcal yani ince ve orta derece varislere uygulanmaktadır. Radyofrekansla varis tedavisinin herhangi bir yan etkisi yoktur.

Ameliyatsız varis tedavisi seçenekleri kan sulandırıcı kullanan hastalara rahatlıkla uygulanabilir. Çünkü bu işlemlerde kesi-dikiş veya damarın koparılması söz konusu değildir. Size en uygun varis tedavisi yönteminin hangisi olduğuna uzman radyoloji hekimi tarafından yapılan incelemeler sonucunda karar vermelidir.

Girişimsel Radyoloji Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

www.drrengin.com
www.varistedavisi.com.tr