Dr. Rengin Türkgüler

Dr. Rengin Türkgüler

info@drrengin.com

Tüm Yazıları

Hangi hastalar evde ultrason hizmetinden yararlanabilir?

Vücut içerisinde gözle görülemeyen ve endoskopi yöntemiyle erişilemeyen kısımların görüntülenerek bu bölgelere ilişkin hastalıkların teşhis edilmesi, değişim ve gelişimlerin gözlemlenmesi için geliştirilen ultrasonografi tıp alanında en yaygın şekilde kullanılan görüntüleme tekniklerinden bir tanesidir.

Tedavisine evde devam etmek durumunda kalan hastalar doktor tarafından belirlenen ihtiyaçları doğrultusunda evde ultrason hizmeti isteyebilir. Hastanın yerinden kaldırılmasının riskli olduğu durumlarda yakınlarının bir sağlık kurumuna götürmeleri mümkün olmayabilir.

Haberin Devamı

Evde ultrason ile özellikle yatağa bağımlı hastalardaki kronik hastalıklar, omurilik yaralanmaları, felç, Alzheimer gibi nörolojik hastalıklar, kalça, diz, kol kırıkları gibi ortopedik hastalıklar, kalp hastalıkları, kanser tedavileri vb. hastalıklarda hastaların evinden çıkmasına gerek kalmadan kontrollerinin yapılabilmesini sağlamaktadır. Evde ultrason işlemi deneyimli radyoloji hekimleri tarafından gerçekleştirilmelidir.

Evde ultrason işlemi nasıl yapılır?

Hastanın ihtiyacına göre yapılan ultrason tetkikleri taşınabilir özel bir cihazla gerçekleştirilir. Taşınabilir özel ultrason cihazı ile hastanın tüm abdomen, böbrek, meme, tiroit, karaciğer, üriner, pelvik, boyun gibi tüm ultrason tetkikleri yapılabilmektedir.

Taşınabilir ultrason cihazı ile hastanın ihtiyacına göre radyoloji uzmanı ilgili bölgenin ultrasonunun çeker. Ultrason çekiminde bölgeye kayganlaştırıcı özel bir jel sürülerek prob aleti yardımıyla taramaları yapılır. Evde ultrason hizmeti almak için bu hizmeti veren görüntüleme merkezinden randevu alınması yeterlidir. Evde çekilen ultrasonun sonuçları ortalama 1 saat içerisinde alınabilmekte ve hastaya uzman hekim tarafından raporlama yapılabilmektedir.

Girişimsel Radyoloji Uzm. Dr. Rengin Türkgüler
www.drrengin.com
www.ultrasonklinik.com