Evcil Hayvan Ezan Okunurken Köpekler Neden Ulur Ve Havlar?

Ezan Okunurken Köpekler Neden Ulur Ve Havlar?

12.08.2021 - 03:38 | Son Güncellenme:

Genellikle ezan okunurken köpeklerin uluduğuna şahit olursunuz. Köpeklerin ezan okunurken neden bu şekilde tepki verdiği insanlar tarafından merak edilmektedir. Ezan okunurken köpekler neden ulur ve havlar? Ezan okunurken köpeklerin uluması ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Ezan Okunurken Köpekler Neden Ulur Ve Havlar


Ezan okunduğu sırada köpeklerin havladığına ya da uluduğuna şahit olmuşsunuzdur. Bu durumun sebebi bilim adamları tarafından da araştırılmaktadır. Ancak köpekler yüksek seslere karşı havlayarak ya da uluyarak tepki vermektedir. Siren sesi duydukları zaman da aynı tepkiyi verdikleri görülmektedir.

Ezan Okunurken Köpekler Neden Ulur?

Ezan okunurken köpeklerin neden uluduğu ile ilgili bir takım çalışmalar bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar neticesinde köpeklerin ulumalarının birden fazla nedeni olduğu sonucuna varılmıştır.

Köpeklerin duyu organları oldukça gelişmiştir. Bu nedenle yüksek seslere karşı tepki verdikleri düşünülmektedir. Köpeklerin işitme konusunda büyük hassasiyetleri olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle insanların duyamadığı frekanslardaki sesleri de duyabilmektedirler.

Başka bir araştırma sonuçlarına göre ise köpeklerin şartlanmışlık nedeni ile havladığı düşünülmektedir. Yüksek sesleri duyan köpeklerin neye tepki verdiklerini bilmeden havladıkları ya da uludukları düşünülmektedir.

Dini Yönden Köpeklerin Uluması Nedendir?

İslam dininde ezan okunurken köpeklerin uluması ile ilgili doğrudan bir bilgi yoktur. Ancak ezan okunurken horozların ve eşeklerin tepkileri ile ilgili bir takım Hadis-i Şerifler bulunmaktadır.

Bazı hadisi şeriflerde ezan okunurken şeytanların kaçtığı söylenir. Bazı hadislerde ise horozların melekleri gördüğünde öttüğü söylenmektedir. Bu hadislerden yola çıkarak bazı din alimleri ezan okunurken köpeklerin havlamasını iyiye yorumlamaktadır.

Köpeklerin uluması ile ilgili başka görüşler de bulunmaktadır. Bunlar;

Haberin Devamı

Köpekler gürültülü seslere aşırı tepki vermektedir. Ancak bir köpek sürekli uluyorsa bir hastalığı olabilir.

Sahipli bir köpek herhangi bir sebep yokken durduk yere sürekli uluyorsa mutlaka bir veterinere danışılması gerekmektedir.

Köpeklerin sahiplerinden ayrı kalmaları kaygı bozukluğuna neden olur. Bu da ulumalarına ya da havlamalarına neden olabilmektedir.

 

 

Yazarlar