13.12.2019 - 00:00 | Son Güncellenme:
Elma ve havuç sindirimi iyileştirir ve sindirim sistemini sağlıklı tutar. Bu durumda midede gaz oluşumunu ve ağızdaki kötü bakterilerin oluşumunu engeller.
Nane ve kekik ile süslenmiş garnitürler ağız kokusunu engeller ve mide ekşimesini rahatlatmaya yardımcı olur. Yemeği süsleyen bu garnitürleri mutlaka tüketin.
Yoğurtta bulunan iyi bakteriler sindirime, özellikle süt ürünlerinin sindirilmesine yardımcı olur. Probiyotiklerde bulunan iyi bakteriler, birçok çalışmada gösterildiği gibi, ağızda mevcut olan sülfit bileşiklerinin seviyesini düşürür. Yoğurt alırken, şekerli olanlarından mutlaka uzak durun ve ev yoğurdu olmasına özen gösterin.
Mutlaka vişne tüketin. Vişne ağızda oluşan kötü kokuyu engeller ve kolay sindirime yardımcı olur.
Yeşil çay içmek, beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye ve belirli kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda vücutta detoks etkisi yaratır. Antioksidanlar bakımından çok zengindir.
Zencefilin birçok tıbbi özelliği vardır. Mide asidinin giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca ağızdaki kötü bakterileri de yok eden zencefilli limonlu çayı gargara olarak kullanabilirsiniz. bunu kullanarak ağzınızı durulayabilirsiniz.