Ayva, greyfurt, kestane, muz, elma, portakal, mandalina ve nardır.
Karalahana, pazı, havuç, balkabağı, lahana, yer elması, ıspanak, kereviz, karnabahar ve brüksel lahanasıdır.
Aralık ayı sebzelerinde A VE C vitaminleri ön plana çıkarken ıspanak, karahalana, pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler de vücudun demir ihtiyacını gidermek için tüketilmesi gerekiyor. Demir emilimini artırmak için bu sebzeleri C vitamini ile tüketmekte fayda var. Nar güçlü bir antioksidan özelliği gösterirken aynı zamanda C vitamininden zengin, sindirimi kolaylaştıran pek çok faydası bulunmaktadır.
Bu sebze ve meyveleri mutlaka günde 5-6 porsiyon olacak kadar tüketmelisiniz. Meyve porsiyonunuz 1 yumruk büyüklüğünde meyve 1 porsiyon olacak şekilde günde 1-2 kez, sebze ise iki avuç içinizi dolduracak kadar sebze 1 porsiyon olacak şekilde en az 4-5 porsiyon kadar tüketilmelidir. Sebze tüketiminizi artırmak için her öğününüze renk renk salatalar ekleyebilirsiniz. Salatalarınıza 3-4 yemek kaşığı kadar nar ekleyerek de antioksidan açısından zenginleştirebilirsiniz.