Araştırmacılar bu tip diyetin herkes için uygun olmayabileceğini ve uzun dönem içinde kanıtlanması için çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Araştırmayı yürütenlerden Profesör Frank Madeo, bu diyetin arkasında evrimsel bir biyolojinin olabileceğini söyledi. Madeo, fizyolojimizin yüksek gıda alımından sonra bir süre açlığa dayanabilmesine yatkınlık gösterdiğini vurguladı. Daha önceki çalışmalar düşük miktarda kalori alımının besin yetersizliği ve bağışıklık sisteminin zarar görmesi gibi sonuçlara yol açabileceğini gösteriyordu.
Ancak aralıklı oruç diyetinde altı ay sonra bile deneye katılanların bağışıklık sistemleri değişmedi. Kansere yakalanma risklerinden biri olarak bilinen bel çevresindeki yağlanmanın ise azaldığı gözlendi. Faydalarına karşın araştırmacılar, aralıklı orucun herkes için bir beslenme planı olmayacağını vurguluyor. Profesör Madeo, bu diyetin özellikle obezlerin birkaç ay kilo vermeleri için kullanabileceğini aktarırken bu diyetin günlük yaşamda kullanılması için daha fazla araştırma yapılması gerektiğinin altını çizdi.