Geri Dön

Balığı kızartarak yemek sağlığa yararlı mı?

Balık, düzenli tüketildiğinde sayısız faydasıyla tam bir sağlık deposu. Sağlıklı yaşamın temelini oluşturan Akdeniz tipi beslenmenin en önemli protein kaynağı olan balığın pek çok sağlık faydasıyla hayatın vazgeçilmezlerinden biri olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Mevsiminde düzenli balık yiyerek beyin, kalp-damar ve göz sağlığımızı koruyabilir, bağışıklık sistemimizi ve sinir sistemimizi güçlendirebiliriz. Balığın ayrıca LDL ve trigliserid değerlerini düşürücü etkisi de mevcut. Düzenli balık tüketiminin pek çok kanser türüne karşı koruyuculuğunu gösteren güvenilir çalışmalar da var” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet