DHA
• 01 Aralık 2020 - 12:39 • Son Güncelleme:
Balkabağıyla yapılabilecek yemek önerileri
Beslenme Uzmanı Deniz Zünbülcan, koronavirüs sürecinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için balkabağının çokça tüketilmesi gerektiğini söyledi. Zünbülcan, balkabağıyla yapılabilecek yemek önerilerinde de bulundu.
DHA
• 01 Aralık 2020 - 12:39 • Son Güncelleme:
1
Uzmanlar, koronavirüse karşı uyarılarda bulunmaya devam ediyor.
2
Özellikle koronavirüs sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için balkabağının sofralardan eksik olmamasını öneren Beslenme Uzmanı Deniz Zünbülcan, "Bal kabağı, A vitamin bakımından çok değerli bir besin.
3
Günde 100 gram bile yense günlük alınması gereken vitamini karşılıyor.
4
Özellikle pandemi sürecinde balkabağının sofralardan eksik olmaması gerekiyor.
5
Ayrıca göz sağlığı, deri sağlığı ve üreme sağlığı için de balkabağı oldukça faydalıdır.
6
Ayrıca lifi çok kuvvetli olduğu için kabızlık problemi yaşayanlar bolca tüketmelidir" dedi.
7
'Çinko ve E vitamini açısından oldukça değerli'
Balkabağını hem yemek olarak hem de atıştırmalık olarak tüketilebileceğini söyleyen Zünbülcan, "Kişiler, balkabağını ince ince doğrayarak fırına atarak atıştırmalık olarak tüketebilirler.
8
Soğan ve patatesle pişirerek, yemeğini yapabilirler. Direkt rendeleyerek, yoğurdun içerisine koyarak tüketebilirler.
9
Lifli kısımlarını atmayıp, peynirle karıştırarak içerisine de siyez unu koyarak köftesini yapabilirler.
10
Çorbasını yapıp, tüketebilirler.
11
Balkabağının çekirdeği de çinko ve E vitamini açısından oldukça değerli.
12