30.01.2017 - 10:20 | Son Güncellenme:
Alkolün vücudumuza birçok zararı olduğu bilinen bir gerçektir. Genellikle alkolün karaciğeri yıprattığı bilinmektedir. Ancak az bilinen etkisi de beyin hücrelerini öldürmesidir.Alkol, sağlıklı düşünme hissini kaybettirir, hafıza kaybına neden olur. Kısa vadeli kullanımlarda beyin tekrar kendini onarabilmektedir. Ancak sürekli kullanımda beyin kendini yenilemeyi bırakır. Bu durumda kalıcı hasara neden olabilir.
Şeker öğrenme kabiliyetinde hasara neden olur. Çocuklarda ve yetişkinlerde uzun süreli tüketimde nörolojik hasara neden olabilir. Bu yüzden şekerden uzak durmak gerekmektedir.
Yapılan araştırmalar, fast food gıdaların beynin kimyasını değiştirdiğini ortaya koymuştur. Bu durum depresyon ve anksiyete sorunlarına yol açmaktadır.
Kızarmış yiyecekler hem çocuklarda hem de yetişkinlerde ciddi beyin hasarlarına yol açar. Ayrıca doğadaki en toksik en tehlikeli kızartma yağının ayçiçeği yağı olduğu tespit edilmiştir.
Tuzun kalbe zarar verdiğini herkes bilir. Ancak bilinmeyen bir gerçek vardır ki, o da tuzun içindeki sodyumun zararıdır. Sodyum maddesi beyne zarar verir ve düşünme kabiliyetini hızlı bir şekilde zayıflatır.
Tahılların hemen hemen hepsi beyin fonksiyonlarına zarar verir. Faydası olduğu bilinen tam tahıl fazla tüketildiğinde hızlı bir şekilde yaşlanmanıza neden olabilir.
Trans yağlar ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Kalp sorunları, kolesterol bunlardan en çok duyulanıdır. Beyne olan olumsuz etkileri ise refleksleri öldürür, felç riskini maksimum düzeye çıkarır ve Alzheimer etkileri de uzun vadeli kullanımlarda etkisini gösterebilir.
Nikotinin birçok zararı olduğunu artık herkes biliyor. Ciğerlere zarar vermesinin yanı sıra vücudun en önemli organı olan beynin kan alımını engeller. Beyne kan gitmezse oksijende gitmez. Bu durum beynin yavaş yavaş ölmesine neden olur.