Bal, çok fazla şeker, mineral madde, mikro element, vitamin, ferment, kaempferol ve quercetin içerir. Bu maddeler beyindeki iltihabı azaltarak depresyonu önlemeye (ve sağlıklı beyni korumaya) yardımcı olur. Birçok iç organın çalışmasını normalleştirir, kan içeriğini zenginleştirir, bağışıklık sistemini arttırır.
Yumurta yüksek miktarda çinko, B vitamini, iyot, omega-3 yağ asitleri ve proteinler içerir. 2018'de “Uluslararası Obezite Dergisi” tarafından yapılan araştırma, kahvaltıda yumurta yiyen insanların simit yiyenlerden önemli ölçüde daha fazla kilo verdiğini kanıtladı.
Yunan yoğurdunda çok fazla kalsiyum vardır. Ayrıca kilo kaybını kolaylaştıran normal yoğurttan daha fazla protein içerir ve düşük kalorili ve diyet ürünüdür. Bağışıklık sistemini ve depresyonu iyileştirmeye yardımcı olur.