Aynı mantık makarnalı kıyma için de geçerlidir. Tükürük bezleri, nişasta karbonhidratlarını basit şekere dönüştüren ptyalin ve amilaz üretir. Basit şekerler, proteinler ile bir araya geldiğinde diyabet ve kalp-damar hastalıklarına yol açabilecek tehlikeli bir kimyasal tepkime oluştururlar. O nedenle makarnayı ayrı bir yemek olarak yemeyi tercih edin ve makarnanızı sebzeli soslar ile harmanlayın.
Ekşi meyveler özellikle sabahları sindiriminizi yavaşlatır. Ayrıca ananas, süt ürünleri ile birleştirildiğinde zehirlenmeye neden olabilecek bromelain adlı bir enzim içerir. Ananas yerine kuru kayısı veya erik tercih edebilirsiniz.
Besleyici olduğu ve hızlı bir şekilde hazırlandığı için bu ikili çok tercih ediliyor. Ancak süt ve muz birlikteliğinin de vücudumuza zararı var. Bu ikili bir arada tüketildiği zaman vücuttan kolay atılamazlar ve sindirim sistemini yavaşlatırlar. Süte gelince ayrıca içmek daha faydalı. Bu nedenle muzları büyük öğünler arasında atıştırmalık olarak kullanın.