Ekim-Ocak aylarında doğal olarak yetişen dağ çileği, siğil ve aknelere karşı tüketilebilir. Bununla birlikte idrar söktürücü olarak kullanılan ve romatizma ağrılarını hafifleten bir meyvedir.
Bağışıklık sistemini güçlendiren dağ çileği, kış aylarında artış gösteren enfeksiyon hastalıklarını önlemenin şifalı bir yöntemi. Bağırsaklarda oluşan kurtları döküp, sinirleri kuvvetlendirebiliyor. Gripten kanser türlerine olan iyileştirici etkisiyle kuvvetli bir meyve olduğu söylenebilir.
İçerisindeki C, A vitaminleri, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir gibi mineraller vücudun günlük ihtiyaçlarını karşılamada etkili bir rol oynar. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmanızı sağlarken diğer yandan cilt problemlerini giderebilir.
Dağ çileğinde bulunan bazı mineraller kan basıncını düşürerek kalp sağlığına karşı koruyucu etkiler sağlar. İnsan vücudunu her türlü probleme karşı onarabilen bu meyveyi tüketmenin çeşitli alternatifleri bulunuyor.
Taze olarak tüketilebildiği gibi reçel, marmelat, komposto ve şurup gibi ürünler için de kullanılabilir. Dağ çileğinin şifalı etkilerinden faydalanmak için düzenli olarak tüketmeyi ihmal etmeyin.