Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıEkşi mayalı ekmekten sarımsak aromalı kruton! 3 farklı pişirme yöntemi var
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Ekşi mayalı ekmekten sarımsak aromalı kruton! 3 farklı pişirme yöntemi var

    06.02.2025 - 13:28 | Son Güncellenme: 06.02.2025 - 13:28

    #ekşi mayalı kruton#ekmek değerlendirme#kruton tarifi#sarımssak aromalı kruton#ekmek değerlendirme yolları#farklı kruton çeşitleri#kruton pişirme yöntemleri#hızlı kruton tarifi#baharatlı kruton#otlu kruton
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Artan ekmeği değerlendirmenin yollarını arıyorsanız doğru yerdesiniz. 3 farklı pişirme yöntemi ve sarımsak, taze otlarla baharatlı ve ekşi mayalı kruton tarifiyle artan ekmekleri değerlendirebilirsiniz. Üstelik 30 dakikadan kısa sürede hazır!

    1/9Ekşi mayalı ekmekten sarımsak aromalı kruton 3 farklı pişirme yöntemi var

    Ev yapımı krutonlar, taze veya kalan ekşi mayalı ekmekleri değerlendirmek için kolay, uygun maliyetli tariflerden biridir. 3 farklı pişirme yöntemi ve sarımsak, taze otlar ve baharatlarla kruton yapabilirsiniz.

    2/9EKŞİ MAYALI EKMEK KRUTONLARI NASIL YAPILIR

    EKŞİ MAYALI EKMEK KRUTONLARI NASIL YAPILIR

    Ekmekleri küp şeklinde doğrayın. Çok büyük parçalar halinde olmamasına özen gösterin. Krutonlar büyük olursa keyfini çıkarmanız pek de mümkün olmayabilir. En iyi krutonlar için ekmeği ellerinizle parçalamakta fayda var.

    3/9FIRINDA EKŞİ MAYALI KRUTONLAR

    FIRINDA EKŞİ MAYALI KRUTONLAR

    Ekmek küplerini zeytinyağına atın, tuz ve karabiberle tatlandırın ve 180 C'de altın sarısı ve çıtır çıtır olana kadar yaklaşık 20 ila 30 dakika fırınlayın. Baharatlar için bir tutam sarımsak tozu deneyin ve dereotu ila maydanoz gibi taze otlarla tatlandırın. Domates çorbasında krutonları deneyebilirsiniz.

    4/9İPUCU

    İPUCU

    Kolay, el sürmeden pişirmek ve başka bir şey pişirirken fırın süresini en üst düzeye çıkarmak için bu yöntemi seçin.

    5/9KIZARMIŞ EKŞİ MAYALI KRUTONLAR

    KIZARMIŞ EKŞİ MAYALI KRUTONLAR

    Ekmek küplerini orta boy bir tencerede parıldayan sıcak zeytinyağına daldırın. Ateşi kısın ve yaklaşık 10 dakika altın sarısı olana kadar kızartın. Kağıt havluyla kaplı bir tabağa aktarın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

    6/9İPUCU

    İPUCU

    Hafif ve çıtır çıtır krutonlar yapmak için bu yöntemi seçebilirsiniz. Sıcak yaz aylarında fırını kullanmaktan kaçınmanın harika bir yolu olabilir.

    7/9IZGARA EKŞİ MAYALI KRUTONLAR

    IZGARA EKŞİ MAYALI KRUTONLAR

    Dilimlenmiş ekmeği zeytinyağı ile harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hafifçe kömürleşene kadar her iki tarafını birkaç dakika ızgara yapın. Izgara yaptıktan sonra, ortası hala hafif yumuşaksa, oda sıcaklığında kuruması için birkaç saat veya bir gece dışarıda bırakın.

    8/9İPUCU

    İPUCU

    Sık sık ızgara yapıyorsanız veya mangaldan kalan ızgara ekmeğiniz varsa bu yöntemi seçebilirsiniz. Doğranmış ızgara sebzeler, taze fesleğen, yeşil soğan ve taze mozarelladan oluşan bir salatada lezzetli olabilir.

    9/9KRUTONLAR NASIL SAKLANIR

    KRUTONLAR NASIL SAKLANIR?

    Krutonlar hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında bir hafta kadar saklanabilir. Kutuya koymadan önce tamamen soğumaları gerektiğini unutmayın. Aksi takdirde yumuşayabilir ve tadı kaçabilir. Krutonları dondurabilirsiniz. Bunları sade (pişmemiş) veya önceden pişmiş olarak dondurun ve fermuarlı bir torbada veya kapta saklayın.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Tahta kaşıkları ovalamaya son 1 kaşığı yağı su gibi akıtıyor, 15 dakikada tertemiz
    Tahta kaşıkları ovalamaya son! 1 kaşığı yağı su gibi akıtıyor, 15 dakikada tertemiz
    Kışlık patlıcan kurutan başka yemek aramaz Asla çürümüyor, acı suyunu çıkarın
    Kışlık patlıcan kurutan başka yemek aramaz! Asla çürümüyor, acı suyunu çıkarın
    Uranüs İkizler Geçişi: Zihinlerde devrim, kalplerde dönüşüm
    Uranüs İkizler Geçişi: Zihinlerde devrim, kalplerde dönüşüm
    Yazın da şerbetli tatlı olur Şerbete karanfil sürprizi, tepsi tepsi gidecek tarif
    Yazın da şerbetli tatlı olur! Şerbete karanfil sürprizi, tepsi tepsi gidecek tarif
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluTemmuz 2025: Zihinsel sıçrama ayı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin30 Haziran - 6 Temmuz haftalık burç yorumları! 'Stratejik olmanız gerekiyor'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerjinin gücü: Yaşamınıza yansıyan ışık
    Oğuz Kara
    Oğuz KaraSisi, Nihal Candan ve Biz: Bedenle savaşa dair bir söyleşi
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş Taşı Temizliği: Azı karar, çoğu zarar mı?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    İlgili Haberler
    Shakiranın gizli bilgilerini sızdırdılar Kliniğe para cezası
    Shakira'nın gizli bilgilerini sızdırdılar! Kliniğe para cezası
    Ebru Şahin ve Cedi Osmandan aşk dolu paylaşımlar
    Ebru Şahin ve Cedi Osman'dan aşk dolu paylaşımlar!
    Aşkını her fırsatta haykırıyor Survivor Pınar Saka ve müzisyen eşinden yeni kare
    Aşkını her fırsatta haykırıyor! Survivor Pınar Saka ve müzisyen eşinden yeni kare
    Dilan Çiçek Deniz imaj yeniledi Kakül perileri
    Dilan Çiçek Deniz imaj yeniledi! 'Kakül perileri'

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo