16.04.2024 - 14:04 | Son Güncellenme:
Pişirdiğiniz yemek oda sıcaklığına geldiğinde mutlaka buzdolabına kaldırmalısınız. Kimilerine göre yemeği sıcakken buzdolabına yerleştirmek, dolap ısınını etkileyeceği için diğer yemeklerin de bozulmasına yol açabiliyor. Ayrıca sıcak şekilde buzdolabına giren yemek hızla ekşimeye başlayabilir. Bu nedenle yemek piştikten 2 saat sonra buzdolabına kaldırılması en doğu tercih olabilir.
Sıcak havalarda yemeğin bozulma süresi daha uzun sürebilir. Soğuk havalarda ise yemek tezgahta birkaç saat kaldığında bozulmaz. Ancak sıcak havalarda pişirdiğiniz yemeğin bozulmaması için saatlerce bekletmemeniz çok önemli.
Pişen sıcak yemekleri buzdolabına koyma fikri, diğer yiyecekleri bozacağı için pek çok kişiye yanlış gelmiş olabilir. Ancak bazı uzmanlara göre sıcak yemekleri buzdolabında soğutmak bir şok etkisi yapacağı için daha sağlıklı bir yöntem olabiliyor.
Gıdalar derin dondurucudan çıkarıldıktan sonra hızlıca bakteri üretebilir. Bu nedenle tezgah üzerinde bir süre bekleyen gıdanın üzerinde bakteri üremesi son derece olağandır. Bu gıdayı pişirmek de yeniden dondurmak tehlikeli olabilir. Bakteri üretirken yeniden dondurulan ürün bu kez ikinci kez çözüldüğünde içine girdiği yemeği zehre dönüştürüyor.