Tarif: 1 su bardağı elma suyu, 1/2 çay kaşığı tarçın, 1/2 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil, 1/2 su bardağı yoğurt.
Tarçın, insülin direncini engellemeye ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olurken, zencefil ise sindirim sistemini rahatlatır ve metabolizmayı hızlandırır. Elma suyu ve yoğurt, tatlılık ve kremamsı bir kıvam sağlar. Probiyotik desteğini de unutmamak gerek tabii ki!
Tarif: 1 su bardağı taze yaban mersini, 1 yemek kaşığı chia tohumu, 1 su bardağı kefir.
Yaban mersini, yüksek antioksidan içeriği ile vücuttaki serbest radikalleri pasif hale getirirken chia tohumu içerisindeki lif, omega-3 yağ asitleri sağlıklı bir kombinasyon oluşturur. Kefir, sindirim sistemini destekler ve smoothienizin lezzetli olmasını sağlar.
Tarif: 1/2 su bardağı yulaf ezmesi, 1/4 su bardağı badem, 1 su bardağı süt (veya süt alternatifi), 1 tatlı kaşığı bal.
Yulaf, kompleks karbonhidratlar ve yoğun oranda lif içerir. Badem ise protein ve sağlıklı yağ içerir. Bal da kana hızlı karışabilme özelliği sayesinde etkili bir enerji kaynağıdır. Bu kombinasyonu sabah öğünü yerine rahatlıkla tüketebilirsiniz. Hem uzun süre tok kalmanızı sağlar hem de enerji verir.
Smoothie tariflerinizi oluştururken, besinlerin glisemik indeks değerlerine bakmalı ve sindiriminizi zorlayacak besinleri tariflerinize eklemekten kaçınmalısınız. Unutmayın, asıl amacınız sağlıklı, lezzetli ve enerji deposu bir smoothie tarifi oluşturmak.