Uzmanlara göre, pancar yaprakları tam bir hazine deposu! İçerisinde bolca potasyum, lif, kalsiyum A ve K vitaminleri bulunur. Günlük 1 kase kırmızı pancar yaprağı tüketmek, vücudun bir günlük A vitamini ihtiyacının yüzde 220'sini karşılarken, yüzde 37 oranında potasyum ve yüzde 17 oranında ise lif ihtiyacının karşılanmasına yardımcı oluyor. İçerisinde ayrıca lutein ve beta-karoten gibi antioksidanlar bulundurur.
Kırmızı pancar yapraklarını salatalarda ya da wrap'in içinde kullanabilirsiniz. Peki, kırmızı pancar yaprakları nasıl hazırlanır? Öncelikle üzerindeki kum gidene kadar yaprakları iyice yıkayın ve daha sonra temiz bir kuru bezle kurulayın. Acı tadını gidermek için buzlu suya batırın.
Soğan, sarımsak ve baharatlarla tatlandırıp ortaya harika bir sote çıkarabilirsiniz. Daha sağlıklı tarifler için kırmızı pancar yapraklarını ince ince kesip, yağlayıp fırına atabilirsiniz. Böylece çok lezzetli ve sağlıklı cipsler elde edebilirsiniz.
Kırmızı pancar yapraklarını smoothielerinizin içine katarak değerlendirebilir veya sıvılaştırıp içebilirsiniz. Çorbalara, omletlere ve kızartmalara ekleyebilir veya pesto sosu için toz haline getirip kullanabilirsiniz.